محمدتقی انوشه، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: ژلاتین ماده ای اساسی و حیاتی در تکمیل صفحه رشد به ویژه در کودکان است که این ماده در منابع حیوانی و غذاها همچون کله پاچه و یا پای مرغ به وفور یافت می شود که وجود این ماده ژلاتینی یا ژله در زنجیره غذایی کودکان نقش مهمی را ایفا می کند.
وی با اشاره برای اینکه بسیاری از والدین به این باورند که مصرف ژله و پاستیل های ژله ای خوراکی برای کوکانشان بسیار مفید است تاکید کرد: این درست است اما نه ژله های آماده و حاضری بلکه ژله هایی که با میزان شکر و شیرینی کم و مواد و آبمیوه های کاملا طبیعی تهیه شده باشند در حالیکه متاسفانه اخیرا مصرف این خوراکی شیرینی و دلچسب بین کودکان و بدون هیچ نظارتی از طرف والدین بسیار افزایش یافته است.
این متخصص تغذیه گفت: مصرف ژله های خوراکی پاستیلی در طرح ها و رنگ های بسیار متنوع و با انسان های مختلف نه تنها هیچ سودی ندارند بلکه به علت داشتن مواد نگهدارنده ای از جمله مونوسدیم و نظایر آن و همچنین اسانس ها و رنگ ها سیستم گوارشی کودکان را به شدت تحت تاثیر قرار داده و منجر به بروز آسیب های گوارشی و حتی سرطان در همان کودکی می شود زیرا کودکان دارای سیستم بسیار ضعیف و حساس تری نسبت به والدینشان هستند.
وی همچنین در خصوص سایر عوارض مصرف پاستیل تذکر داد: پاستیل ها علاوه بر موارد ذکر شده دارای قندهای سلولوزی فراوانی هستند که علاوه بر عوارض فوق کودکان را به راحتی مستعد چاقی و دیابت و بیماری های مرتبط با آن می کند.
محمدتقی انوشه در پایان خاطرنشان کرد: برخلاف باور والدین ژله و ژلاتین هیچ ربطی در رشد استخوانها ندارند بلکه در تکمیل مفاصل و غضروفها و استحکام آنها موثر هستند و هر چند که نوع تغذیه نیز در رشد استخوانها تاثیر گذار است ولی در زمینه مصرف پاستیل یا حتی ژله های طبیعی نیز این مساله به امید قد بلند شدن صدق نمی کند./ح