نشستن مجدد ابتكار بر کرسي سازمان محيط زيست؛
نشستن مجدد ابتكار بر کرسي سازمان محيط زيست؛
به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران سرانجام گمانه زنی ها بر سر انتخاب رئیس سازمان محیط زیست به پایان رسید و
با حکم حجت الاسلام و المسلمين دکتر روحانی معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست
شد.
پيش از اين نيز ابتكار در دوره رياست جمهوري خاتمي رياست سازمان محيط زيست را به عهده داشته است .
آيا رتبه هاي از دست رفته محيط زيست برمي گردد
ابتكار پيش از اين در مقام رييس كميته محيط زيست بارها در خصوص عملكرد برخي مسولين در امر بلند مرتبه سازي و تخريب باغات كن و همچنين با اشاره به ا فت 63 رتبهای عملکرد محیط زیست ایران در مورد افزایش آلایندههای زیستمحیطی در ایجاد سرطانها، بقایای سموم و نیترات در مواد غذایی، خطر اشعه UVوعقبماندگی وزارت بهداشت هشدار داده بود.
ابتكار اگرچه در دوره چهارم شوراي شهر رد صلاحيت شد اما توانست با جلب نظر رييس جمهور به عنوان حامي محيط زيست برصندلي رياست اين سازمان پرسروصدا تكيه بزند كه اميدواريم بتواند رتبه هاي افت كرده سازمان را دوباره به آن برگرداند
پيش از اين نيز ابتكار در دوره رياست جمهوري خاتمي رياست سازمان محيط زسيت را به عهده داشته است .
نگاهي گذرا بر زندگي نامه معصومه ابتكار
معصومه ابتکار (زادهٔ ۱۳۳۹خ / ۱۹۶۰م در تهران) فعال سیاسی اصلاح طلب، روزنامهنگار، مؤلف و مترجم ایرانی است.
معصومه ابتکار به همراه والدین خود شش سال در شهرهای فیلادلفیا و ماساچوست در آمریکا اقامت داشت.
پدرش دانشآموخته دانشگاه پنسیلوانیا است او تحصیلاتش را در ایران در مدرسه بینالمللی ایران زمین ادامه داد و در سال ۱۳۵۶ وارد دانشگاه پلی تکنیک در رشته مهندسی پتروشیمی شد. اما در سال ۶۰ تغییر رشته داد و لیسانس خود را از دانشگاه شهید بهشتی در تکنولوژی پزشکی، فوقلیسانس و دکترا را در رشته ایمنیشناسی (ایمونولوژی) از دانشگاه تربیت مدرس گرفت. بعداً عضو هیئت علمی همین دانشگاه شد.
معصومه ابتکار از دانشجویانی بود که سفارت آمریکا در ایران را در «اشغال لانه جاسوسی» مشارکت داشت و در سفارتخانه به «سیستر مری» یا «خواهر مری» معروف شد ، او به دلیل تسلط به زبان انگلیسی به عنوان سخنگوی گروگانگیران معرفی شد.
ابتکار در شورای سردبیری روزنامه کیهان انگلیسی به فعالیت مطبوعاتی پرداخت و سپس امتیاز فصلنامه فرزانه را گرفت و به انتشار آن پرداخت. او طی سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۵ به تشکیل موسسه مطالعات وتحقیقات مسایل زنان اقدام کرد. ابتکار در آستانه برگزاری چهارمین کنفرانس جهانی زن (پکن - ۱۹۹۵)مسئولیت دفتر هماهنگی سازمانهای غیردولتی زنان و نیز نایب رییس کمیته ملی این کنفرانس را عهده دار شد. او در سال ۱۳۷۵ با تشکیل شبکه سازمانهای غیردولتی زنان در ایران به عنوان رییس این شبکه انتخاب شد.
ابتکار بعدها به عضویت کابینه سید محمد خاتمی، معاونت ریاست جمهوری و ریاست سازمان محیط زیست ایران درآمدو نخستین زنی است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ در کابینه ایران بودهاست
وی در انتخابات شورای شهر تهران در سال ۱۳۸۵ یکی از کاندیداهای فهرست اصلاحطلبان بود و با پیروزی در انتخابات به عضویت شورا درآمد. ابتکار پس از آغاز کار شورای سوم با تاسیس کمیته محیط زیست در این شورا ریاست آن را بر عهده گرفت.
در اسفند ۹۱ لوح تقدیری از سوی رییس برنامههای اقدامات مطلوب برنامه اسکان ملل متحد خطاب به معصومه ابتکار رییس کمیته محیط زیست شورای شهر اعطا شد که در آن از فعالیتهای آن کمیته برای بهبود کیفیت زندگی در شهر تهران و نیز تدوین گزارش وضعیت محیط زیست تهران قدردانی شده است.
معصومه ابتکار پس از ثبت نام در انتخابات شورای چهارم تهران رد صلاحیت شد.
وی طی مصاحبهای با ذکر اینکه میپرسند چرا رد صلاحیت شدهام گفته است: هموار تلاش کردم تا مسایل سلامتی و شهری را در کنار بازگو کردنشان حل کنم اما انتقاداتم به مذاق خیلیها خوش نیامده است.
/ف