به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛ دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو امروز 20 شهریور در حاشیه همایش بین المللی مکمل های غذایی در جمع خبرنگاران گفت: بازار مکمل ها در سال 91 حدود 60 میلیارد تومان بوده است که این نشان می دهد واردات مکمل ها تقریبا 2 برابر شده است و باید توجه داشت از مشکلی که در این حوزه وجود دارد بحث فراورده های قاچاق است، چون برخی از فراورده هایی که به نام مکمل توزیع می شوند فراورده هایی هستند که بیشتر آنها برای دوپینگ و تقویت در ورزشکاران استفاده می شوند.
وی افزود: اما مکمل هایی که مجوز دارند از لحاظ واردات و نوع مواد به کار رفته مورد تایید وزارت بهداشت هستند که هم تولید داخل و هم وارداتی هستند اما عده ای به فراورده های مجوز دار اکتفا نمی کنند و به سراغ فراورده هایغیر قانونی قاچاق و بدون مجوز می روند که این نوع محصولات مورد تایید ما نیستند و مصرف آن عواقب بدی را براي مصرف کنندگان شان در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: در حال حاضر فراورده های قاچاق و تقلبی تقریبا در مسیر قانونی عرضه حذف شده اند و کمتر در شبکه توزیع مان که داروخانه ها هستند به چشم می خورند.
وی با بیان اینکه تولید کنندگان این مکمل های تقلبی شبکه های توزیع زیر زمینی دارند عنوان کرد: معمولا این نوع مکمل ها در اماکنی که ورزشکاران رفت و آمد دارند توزیع می شوند.
رئیس سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد : در حال حاضر 800 پروانه ساخت برای مکمل ها توسط سازمان غذا و دارو صادر شده که این نوع مکمل ها توسط بیش از 100 شرکت داروسازی داخلی و 20 شرکت انحصاری تولید مکمل تولید می شوند و در مورد واردات هم بیش از هزار پروانه IRC برای واردات صادر شده است.
دیناروند گفت: تا زمانی که مسیر قانونی وجود دارد مسیر قاچاق قدرت پیدا نخواهد کرد البته بعضی داروها هم هستند که نمی توانیم آنها را به صورت قانونی توزیع کنیم مثل داروهای دوپینگ، سقط جنین و داروهای مورد استفاده معتادان که این نوع داروها در بازار به صورت قاچاق وجود دارند و ما باید تنها در این زمینه فرهنگ سازی کنیم./ح