دکتر
ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:
صبحانه مهمترین وعده غذایی برای هر فردی به ویژه کودکان است که نباید در
مورد آن سهلانگاری کرد و با رعایت تنوع، تعادل، تناسب که به اصل طلائی
متخصصین تغذیه جهان است نیازهای اساسی بدن را در طول روز تامین کرد.
وی
تصریح کرد: با رعایت تنوع غذایی هم اشتیاق کودکان به صبحانه بیشتر میشود و
هم تمامی نیازهای بدن به درشت مغذیها و ریزمغذیها تامین خواهد شد تا
هیچ گروهی از مواد غذایی از قبیل؛ غلات، نان، مواد پروتئینی را از
دست ندهیم.
مظهری افزود: نخوردن صبحانه در کودکان سبب بیحالی و
بیحوصلگی و مایل نبودن به جستوخیز که لازمه ساختاری عضلات و استخوانهای
در حال رشد و شکلگیری هستند خواهند شد، همچنین کاهش تمرکز و یادگیری کودکان
را در پی خواهد داشت و اگر ادامه پیدا کند حتی در یادآوری آنچه که فرا
گرفته نیز دچار مشکل خواهد شد.
مظهری در ادامه تصریح کرد:
مهمترین مسئله در مورد تغذیه بچهها تنها غذا خوردن و لذت بردن و انباشتگی
شکم نیست و لذت بردن گرچه لازم است اما برای تامین نیازهای بدن ما کافی
نیست و ما باید مواد غذایی را طوری انتخاب کنیم که در جهت تامین نیازهای
بدن به ریزمغذیها و درشتمغذیهای مورد نیاز کودکان جهت رشد فکری و جسمی
باشد.
مظهری با بیان اینکه مادران میتوانند با در نظر داشتن
تنوع غذایی در طول هفته اشتیاق کودکان را به خوردن صبحانه افزایش دهند،
افزود: ستون صبحانه هر روز باید در بردارنده کربوهیدراتهای پیچیده و غلات و
یا فرآوردههایی که ترکیبهایی از حبوبات و غلات است به علاوه یک ماده
پروتئینی به عنوان مثال؛ شیر یا تخممرغ یا فرآوردههای گوشتی باشد و گاه
پنیر میتوان با غنیسازی پروتئینی که به صورت پنیر مصرف میکنیم از گردو
یا کنجد نیز استفاده کنیم.
وی افزود: در کنار این مواد غذایی
سبزیجات تازه و میوههای فصل و یا آبمیوههای تازه را نیز در برنامه هفتگی
صبحانه خانواده بگنجانید تا با رعایت این تنوع غذای هم ما و هم فرزندانمان
در طول روز از توان بدنی بالاتر و قدرت یادگیری افزونتر برخوردار شوند. /ع2