دكتر نصير دهقان پزشك و پژوهشگر طب سنتي در گفتگو با خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران گفت: متاسفانه جامعه امروزي با افزايش تنش و استرس روزانه همراه است، به گونه اي كه همين امر مي تواند زمينه ساز اصلي افسردگي در آينده باشد.
وي افزود: اما اگر شما هم دائم احساس اضطراب و استرس داريد، استفاده از اين 10 ماده غذايي براي كاهش استرس به شما پيشنهاد مي شود.
1-انواع توت ها: همگي غني از ويتامين C و فيبر هستند و به متعادل شدن سطح قند خون كمك مي كنند و در رفع استرس و طبيعي بودن خلق و خوي فرد بسيار مهم است.
2-شير كم چرب: منبع غني كلسيم است كه مي توانند در سلامت اعصاب بسيار موثر باشد و حاوي مقدار زيادي پروتئين است و سطح قند خون را طبيعي نگه مي دارد.
3-پرتقال: منبع غني از ويتامين C است و عوامل استرس زا را در بدن از بين مي برد.
4-برنج قهوه اي (سبوس دار): داراي ويتامين هاي گروه B و فيبر فراوان است. كربوهيدرات و قند خون را در سطح طبيعي حفظ مي كند.
5-سبزي هاي سبزرنگ: سرشار از ويتامين ها هستند و از بدن ما در زمان استرس محافظت مي كنند، همچنين به دليل داشتن پتاسيم زياد براي آرامش و تقويت اعصاب مفيد است.
6-برگه زردآلو: مقدار زيادي منيزيم دارد و باعث آرامش عضلات مي شود، همچنين حاوي فروكتوز است كه سطح قند خون را متعادل نگه مي دارد.
7-گوشت بوقلمون: با اسيدآمينه تريپتوفان براي شل و آرام كردن عضلات موثر است.
8- سويا: حاوي پروتئين، ويتامين گروه B، كلسيم و منيزيم است و در كاهش استرس نقش موثري دارد.
9-سيب زميني: از جمله كربوهيدرات هايي است كه مي تواند در زمان استرس بسيار موثر باشد و برخلاف شيرين كننده هاي ساده و شكر سطح قند خون را در مدت طولاني تري طبيعي نگه مي دارد.
10-آب: بهترين ماده غذايي در كنترل استرس و حفظ و كنترل اعصاب در حالت طبيعي است.