فاطمه خمسی، فوق تخصصی خون و آنکولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران بیان داشت: در زمینه اهمیت رژیم غذایی در کاهش ابتلا به سرطان ثابت شده افرادی که رژیم های غذایی سرشار از چربی های حیوانی داشته اند بیشتر به سرطان مبتلا می شوند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از علائم مانند به وجود آمدن توده در بدن، بی اشتهایی مزمن، کاهش وزن غیر قابل توجیه و تغییر رنگ خال ها می توانند عوامل هشدار دهنده ای باشند که می شود با انجام آزمایشات در صورت سرطانی بودن در مراحل اولیه از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
این متخصص خون و آنکولوژی تصریح کرد: آنتی اکسیدان های موجود در برخی از مواد غذایی با کاهش رادیکال های آزاد بدن در پیشگیری از انواع سرطان ها نقش مهمی دارند، مواد آنتی اکسیدانی مانند کاروتنوئیدها ویتامین c و ویتامینE، سلنيوم که مانع از آسیب سلول ها و بافت می شود، سبزیجات و میوه ها، مغزها (بادام) غذاهای دریایی از خطر ابتلا به سرطان های پروستات، ریه، روده و دستگاه گوارش جلوگیری می کند.
خمسی افزود: با اشاره به اینکه رژیم های حاوی امگا 3 سرطان سینه را تا حدود 14 درصد کاهش می دهند، افزود: غذاهای دریایی به علت داشتن اسیدهای چرب امگا 3، سیلنیوم، روی، ویتامین E و ... در پیشگیری از بسیاری از سرطان ها به خصوص سرطان پستان و روده نقش مهمی دارند.
وی در پایان اظهار کرد: مصرف مواد غذایی دریایی حاوی امگا 3، عدم مصرف مواد سرخ شده، مصرف روغن زیتون، ورزش و کاهش استرس و کشف بیماری در مراحل اولیه با توجه به علائم بروز کننده، می توان در کاهش بروز سرطان ها و پیشگیری از آن موثر بود./ ح
انتهاي پيام/