به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي روز يکشنبه از آمريکا خواست فشار بر ايران را افزايش دهد. اين در حالي است که مقامات آمريکايي به احتمال کاهش فشار اقتصادي شديد اشاره کردند.
در همين حال روزنامه صهيونيستي هاآرتص در گزارشي مدعي شد رئوس مذاکرات ژنو و عقب گرد غرب در قبال ايران را مي داند.
اين رويکردهاي متفاوت آنهم در صورتي که مذاکرات ايران و قدرت هاي جهان ( پنج کشور عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان ) طي چند ماه آينده پيشرفت داشته باشد ، نمي تواند به سود رژيم صهيونيستي باشد.
مذاکره کنندگان دو طرف پس از پايان مذاکرات هفته گذشته ، درمورد اين مذاکرات ابراز خوش بيني کردند و دور بعدي مذاکرات نيز قرار است هفتم نوامبر آغاز شود.
نتانياهو که مدعي است ايران در تلاش براي دستيابي به تسليحات هسته اي است، ادعا کرده است ايراني ها در تلاش براي نزديک شدن به غرب به منظور کاهش تحريم هاي اقتصادي عليه ايران هستند و در همين حال براي پيشبرد برنامه هسته اي خود زمان به دست آورند. وي طي چند هفته اخير بارها از جهان خواسته است فشار بر ايران را افزايش دهند.
نتانياهو در سخناني در کابينه اين رژيم گفت: من فکر مي کنم در شرايط فعلي جامعه بين المللي بايد فشار بر ايران را ادامه دهد و حتي اين فشارها را افزايش دهد.
وي مدعي شد: افزايش فشار باعث خواهد شد تا شانس برچيده شدن واقعي برنامه هسته اي نظامي ايران نيز افزايش يابد. اگر فشار کاهش يابد، شانس برچيده شدن واقعي چنين برنامه اي نيز کاهش خواهد يافت.
نتانياهو گفت: من فکر مي کنم رويکرد صحيح در قبال ايران بايد محتاطانه و با افزايش فشار همراه باشد.
نتانياهو مي گويد تا زمان متوقف شدن همه فعاليت هاي اين کشور در زمينه غني سازي اورانيوم، خارج شدن ذخاير اورانيوم غني شده از ايران و تعطيلي تاسيسات غني سازي، فشار بر تهران بايد ادامه يابد.
اين در حالي است که برغم اينگونه هشدارهاي نتانياهو، جهان تمايلي روزافزون به تعامل با ايراني ها نشان مي دهد و به نظر مي رسد هرگونه موافقتنامه بين المللي با ايران فاقد چنين درخواست هايي خواهد بود.
مقامات آمريکا اواخر هفته اعلام کردند کاخ سفيد در حال بررسي اين مسئله است که آيا پيشنهاد بازگردانده شدن ميلياردها دلار توقيف شده ايران را به اين کشور در صورت کاهش برنامه هسته اي تهران مطرح کند يا خير. در اين طرح از اشاره به لغو تحريم ها عليه ايران خودداري شده است اما با اين حال مي تواند تا حدي گره گشا باشد.
جک لو وزير خزانه داري آمريکا در مصاحبه اي که روز يکشنبه از طريق شبکه تلويزيوني ان بي سي پخش شد گفت بحث درباره کاهش تحريم ها زود است. اما وي از تاييد رويکرد سرسختانه اسرائيل خودداري کرد و اينگونه نشان داد که آمريکا در واکنش به اقدامات واقعي ايران ، رويکردي فزاينده تر را در پيش خواهد گرفت.
نتانياهو در پاسخ به اين پرسش که آيا وي نگران کاهش ناگهاني تحريم هاي آمريکا عليه ايران است در مصاحبه با ان بي سي تاکيد کرد : من با يک موافقتنامه ناقص با ايران مخالفم و انجام دادن چنين کاري را توصيه نمي کنم.
روزنامه هاآرتص اسرائيل در شماره روز يکشنبه خودبه نقل از يک مقام بلندپايه اسرائيل نوشت مذاکره کنندگان آمريکايي اطلاعات ژنو را در اختيار وي قرار داده اند.
دفتر نتانياهو از اظهار نظر درباره اين گزارش خودداري کرده است.
روزنامه يديعوت آهارونوت نيز نوشت انفجار بين نتانياهو و باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا اجتناب ناپذير است.
اين روزنامه نوشت : پيشنهاد ايران کنجکاوي مقامات اسرائيل را برانگيخته است. مقامات در محفل داخلي نتانياهو از آن نگرانند که رئيس جمهور آمريکا قصد کاهش تحريم ها عليه ايران را حتي پيش از تکميل شدن روند مذاکرات داشته باشد.
افرائيم عسکولاي از مقامات سابق کميسيون انرژي اتمي اسرائيل و از تحليلگران موسسه مطالعات امنيت ملي اسرائيل گفت: اکنون خيلي زود است که در مورد شکاف بين اسرائيل و آمريکا سخن به ميان آوريم زيرا موضع آمريکا درخصوص مصالحه هنوز مشخص نيست. در حال حاضر مهم ترين مسئله جلوگيري از مانع تراشي ايران و پيشبرد برنامه تسليحاتي خود است.
اما يوئل گازانسکي کارشناس مسائل ايران در موسسه مطالعات امنيت ملي اسرائيل و دستيار سابق امنيت ملي دفتر نخست وزيري اسرائيل گفت هميشه بين آمريکا و اسرائيل شکاف وجود داشته و علت آن توانمندي هاي نظامي متفاوت و سطح تهديدي است که آنها با آن روبرو هستند.
وي افزود مقامات اسرائيلي مي دانند که هر آنچه را که مي خواهند به دست نخواهند آورد و چشم انداز حداکثر تقاضا را دنبال مي کند به اين اميد که بتواند تا آنجايي که امکان دارد امتيازهاي بيشتري برسر ايران بگيرد.