به گزارش
حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، "آیتالله محمدرضا مهدوی کنی" رییس مجلس خبرگان رهبری به مناسبت هفته بسیج بیانیهای را صادر کرد.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
وَ نُريدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثينَ
سوره قصص، آیه 5
و اراده ما بر این قرار گرفته است که به مستضعفین نعمت بخشیم و آنها را پیشوایان و وارثین روی زمین قرار دهیم.
مردم آگاه ایران!
پیشوای فقید انقلاب حضرت امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه)، بسیج را از "الطاف جلیه خداوند تعالی" دانستند. این تکریم شگرف، بیانگر حقیقتی ورای واژگان معمولی است و امتیاز بسیج را، بیش از پیش باز مینمایاند.
ایشان در سخن نغز دیگری فرموده است: بسیج، شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفههای آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق میدهد. به راستی آیا نسبت دادن بسیج به الطاف الهی و نواختن آن با کاربرد مفاهیم والایی چون "شجره طیبه"، "وصل"، "یقین" و "عشق" آن هم از سوی مردی که همگان او را به راستی و پارسایی میستایند، معنایی جز این دارد که بسیج عزیز ما فقط نهادی نظامی نبوده نیست؟
آن عزیز سفر کرده بسیج را لشکر مخلص خدا نامید تا بر این واقعیت تاکید کند که بسیج، بیش از آن که برخوردار از سازمان رزمی مشخصی باشد، صاحب فرهنگ و تفکر است و شالوده آن را همین فرهنگ و تفکر برمیسازد. اگر چه بسیجیان، در روزهای دشوار نبرد، دوست و دشمن را در پیشگاه این حقیقت نهادند که در پاسداشت ایران و اسلام، اسطوره رزمندگی و تمثال بی مثال دلیری و جنگاوریاند، اما پیدایش این نهاد مقدس در پیکره ای نظامی، هرگز به معنای محصور بودن فرهنگ بسیجی در دایره تنک نظامیگری نیست.
رهبر فرزانه انقلاب، خلف صالح امام راحل(رضوان الله تعالی علیه) نیز بر فرهنگ بسیجی تاکیداتی بلیغ کرده و فرموده است: فرهنگ بسیجی یعنی آن مجموعه معرفتها و روشها و منشهایی که میتواند مجموعههای عظیمی را در ملت به وجود بیاورد که تضمین کننده حرکت مستقیم و پایدار اسلامی آن ملت باشند، این یک تفکر است؛ در ذهن هم نیست، در خارج و در عینیت وجود دارد.
آری، این تفکر و ایمان، در سپهر سیاست یک جلوه دارد و در میدان فرهنگ و بازسازی و توسعه، جلوه ای دیگر، بسیج در عمل نشان داده است که شجاعت، ولایت پذیری، آگاهی و شناخت، برنامه ریزی، تقوا، دشمن شناسی، آینده شناسی، حریت و درایت، شاخصهای این فرهنگ و تفکر است.
بسیج همزاد انقلاب است و برخاسته از متن ملت، بسیج، نماد امت است؛ دانشگاهی و حوزوی، کارمند و کارگر، زن و مرد، پیر و جوان و همه اصناف ایرانی، امت بسیجی را ساختند و انقلاب عالی ترین ثمره وجود این امت بود. همان جوانان غیرتمندی که در پرتو این انقلاب، ذهنی روشن و اندیشه ای تابناک یافتند، در هرصه کارزار هشت ساله با دشمن خونریز نیز ظفرآفرین شدند. جنگاورانی که در دفاع مقدس، پیشگامان رهایی بودند، امروزه دستاوردهای گران و خونبار انقلاب اسلامی را با همان مرام و منش و تعهد، اما به شیوهای دیگر، پاس میدارند.
بسیجی هوشمند ما امروز به این میاندیشید که صحنه نبرد از میدان نظامی به قلمرو فرهنگ انتقال یافته است؛ بنابراین، رسالت زمانه او کسب آگاهی و دستیابی به درک عمیق از موقعیت خطیر فرهنگ است. انقلاب همچنان نیازمند تفکر بسیجی است. سخن رهبر فرزانه انقلاب را بشنویم که فرمود: عزیزان من! بسیجی شدید، مبارک است، اما بسیجی بمانید. ایستادگی در راه مهم است. در تفکر بسیجی، فعالیت فرهنگی، همپایه رشد فرهنگی است و این هر دو به معنای شناخت بهتر اسلام و پاسداری از ارزشهای گرانسنگ دینی است، در طریقت بسیجی، تکیه بر تقوا و دانش، عین دینخواهی و ارج نهادن به اصول انقلاب است. جوهره بسیجی، جان سپاری و آمادگی برای ادای تکلیف در همه امور مربوط به جامعه اسلامی است.
آری به کار گرفتن تمام نیرو در راه آرمان مقدس شعار هماره بسیج است. کوشش بسیجی، مرز نمیشناسد؛ دیروز پشت خاکریزهای خون و خر حماسه میآفرید؛ امروز هم اقتصاد و فرهنگ و دانش و اجتماع، عرصه آزمون اوست و حقا که بسیج، پیروزمند این آزمون است. پیشرفت های ایران اسلامی در دانش و فناوری و توسعه عمرانی و فرهنگی، وامدار اندیشه حماسه آفرین بسیج است. ترور بزرگان علمی ما نیز هم نشان زبونی دشمن بدخواه و هم علامت تاثیر این اندیشه در ایران و جهان است.
بسیج شکوهمند ما اگر میشکوفد، میبالد، حماسه میآفریند، پیش میرود و اگر هنوز زنده و رزمنده است، از این روست که دل در گرو محرم و عاشورا و کربلا دارد. این نام قدسی حسین بن علی(ع) است که در بسیحی، شور و شعور می آفریند و عزم و اراده میسازد. اسلام خواهی و ایرن دوستی بسیجی، در سایه سار ولایت است که معنا مییابد و بارور میشود. بسیجی، کربلایی است و ولایتمدار. او جان و اندیشه خود را در چشمه سار عاشورا شست و شو داده و دفاع مومنانه از ولایت را نیز در مدرسه کربلا آموخته است.
ایران اسلامی، امروز روبه چشم اندازهای نو دارد. پیروزی در این عرصههای نوپدید، نیازمند مشارکت مدیرانه و مدبرانه بسیج عزیز است در این مرحله سرنوشت ساز، ضروری است مجلس شورای اسلامی، دولت، مسئولان و مدیران، حوزههای علمیه و دانشگاهها تمام توش و توان خود را، برای برنامه ریزی صحیح و طولانی مدت به انگیزه فرهنگ سازی و توجه دادن نسل جدید به میراث فکری و فرهنگی بسیجی به کار گیرند.
اینجانب به نمایندگی از مجلس خبرگان رهبری، هفته گرامی بسیج مستضعفان را به همه بسیجیان دریادل و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تهنیت میگویم و از بارگاه خداوند سبحان برای ایشان در پاسداری از اسلام و انقلاب توفیق روز افزون میطلبم.
محمدرضا مهدوی کنی
رئیس مجلس خبرگان رهبری
انتهای پیام/