نوروز حقي كارشناس تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: از مهمترين شاخصههاي طول عمر تغذيه سالم است افراديكه از مواد غذايي سالم استفاده ميكنند از شادابي و نشاط بالايي برخوردارند معمولا چنين افرادي كمتر از امراض مختلف و بيماريهاي گوناگون رنج ميبرند.
وي افزود: براي تغذيه سالم 3 كلمه را بايد به خاطر بسپاريد:ترتيب، تنوع و تناسب.
ترتيب: يعني از مواد موجود در پايين هرم تغذيه بايد بيشتر مصرف كرد پس غذاي اصلي بايد شامل نان، برنج، ماكاروني، ميوه و سبزي باشد و قند چربي كمتر از همه مصرف شود.
اين كارشناس در مورد تناسب در مواد غذايي تصريح كرد: تغذيه بايد با سلامت جسمي، سن و فعاليت بدني فرد متناسب باشد مثلا زنان باردار و شيرده، كودكان و نوجوانان، انرژي و پروتئين بيشتري نياز دارند و مجازند از قندها، چربيها، گوشت و حبوبات بيشتري در رژيم غذايي روزانه خود استفاده كنند.
وي در مورد تنوع در مواد غذايي اظهار داشت: بايد از تمامي مواد غذايي در گروههاي مختلف استفاده كرد هيچ غذايي به تنهايي تامين كننده مواد مغذي مورد نيازتان نيست پس طيف وسيعي از غذاهاي متنوع را مصرف كنيد.
انتهاي پيام