به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:
بابک دین پرست در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر لزوم تداوم روش های پیشگیرانه در راستای جلوگیری از اعتیاد به موا مخدر، گفت:همان گونه که دغدغه کلاس های آموزشی و اوقات فراغت در ذهن و باور مردم و خانواده هاست و این مهم به فضای رقابتی تبدیل شده است، این دغدغه نیز باید در حوزه پیشگیری از اعتیاد چند برابر شود.
وی با اشاره به زمان بر بودن فعالیت های فرهنگی در حوضه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، اضافه کرد:مهارت های زندگی و اقدامات پیشگیرانه باید از مهد کودک ها آغاز شود، چرا که اگر امروز هدفمند، استاندارد و بر اساس برنامه حرکت کنیم، 10 سال بعد به جواب و نتیجه مورد نظر خواهیم رسید.
دین پرست با اشاره به اجرای طرح شیوه شناسی اعتیاد در کشور از سوی جهاد دانشگاهی در سال 90، گفت:بر اساس نتایج این طرح، کسب لذت، کنجکاوی، تفریح و رفع مشکلات روحی از علل گرایش به مواد مخدر است.
وی از تاهل، اشتغال و تحصیلات بالا به عنوان سه عامل بازدارنده آسیب های اجتماعی یاد کرد و افزود:نتایج این عوامل در حوضه اعتیاد خود را به گونه دیگری نشان می دهد به عنوان مثال بر اساس آمار، 53 درصد معتادان را شاغلان، 63 درصد مجموع معتادان را افراد متاهل و 75 درصد مجموع را افراد دارای تحصیلات دیپلم به بالا تشکیل می دهند که از این آمار، 22 درصد را معتادان دارای تحصیلات کارشناسی به بالا تشکیل می دهد.
***ترک اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر به باور عمومی تبدیل شود
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: مشکل اصلی در حوزه فرهنگی و پیشگیری از مواد مخدر آن است که از این پدیده شناخت درستی حاصل نشده و مردم نیز نسبت به عواقب اعتیاد آگاهی دارند ولی باور ندارند.
این مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر پس از تصادفات رانندگی، دومین عامل مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص داده است، افزود: در موضوع آگاهی بخشی به مردم، مضرات مواد مخدر به درستی تبیین نشده و در موضوع درمان نیز برخی با تبلیغات نادرست و مغرضانه، مبارزه با این بلای خانمان سوز را با مشکل مواجه می کنند.
دین پرست با بیان برخی مصادیق نادرست تبلیغات ترک اعتیاد در کشور نظیر ترک اعتیاد در پنج روز، اضافه کرد:این افراد درمان این بیماری را نیز به سخره می گیرند و جوان نیز با خود می گوید، من که می توانم در پنج روز از شر اعتیاد راحت شوم، پس فعلا به دنبال لذت های آن می روم ولی نمی داند در چه منجلابی گرفتار می شود.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای سازمان پزشکی قانونی کشور، در هفت ماه سال گذشته سه هزار و 56 نفر به دلیل استعمال یا مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند و باید اعتراف کنیم که در حوزه اطلاع رسانی دقیق به مردم کم کاری شده است و لازم است آگاهی عمومی مردم به باور عمومی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، سال گذشته حداقل 240 میلیون نفر در دنیا حداقل یک بار مواد مخدر را مصرف کرده اند و سالانه 200 هزار نفر در جهان بر اثر آثار سوء ناشی از مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می دهند که این آمار در هفت ماهه سال جاری در ایران، هزار و 627 نفر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش هفت درصدی را نشان می دهد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در پایان سخنان خود با تاکید بر لزوم تداوم سیاست ها در راستای اشتغال معتادان بهبود یافته، اضافه کرد: بر اساس مصوبه دولت، پنج درصد کل بودجه اشتغال کشور به اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد اختصاص می یابد که بر این اساس، 25 هزار بهبود یافته در سال جاری تحت پوشش حمایت های این قانون قرار می گیرند.
دین پرست، سهم موظف سازمان بهزیستی از این تعداد را 15 هزار معتاد بهبود یافته و کمیته امداد امام خمینی (ره) را 10 هزار نفر بیان کرد.
*** 82 درصد مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد کشور ساماندهی شد
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در پایان سخنان خود در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال وبختیاری گفت:سال گذشته هزار و 158 مرکز غیر مجاز ترک اعتیاد در کشور شناسایی شد که 948 مرکز آن تاکنون ساماندهی شده است.
وی ادامه داد: از مجموع مراکز ساماندهی شده، 462 مرکز غیرمجاز که حدود 40 درصد مراکز غیرمجاز بود، تعطیل شده و 486 مرکز نیز در فرایند اخذ مجوز قانونی قرار گرفت.
نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری با حضور استاندار، معاون سیاسی امنیتی استاندار و جمعی از اعضای مربوطه تشکیل شد./س