دو پژوهشگر قمی به فناوری دمای فوق سرد و ابررسانای کاربردی دست یافتند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، محمد مشهدی یکی از پژوهشگران و مخترعین فناوری دمای فوق اظهار کرد: برای این فناوری دستگاه‌های کلدهد تک مرحله‌ای نوع G-M و نمایشگر و کنترل کننده دما ساخته شده است.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه کلدهد تک مرحله‌ای نوع G-M امکان رساندن دما به کمینه 8/19 کلوین را در حداقل زمان 34 دقیقه فراهم کرده است.

این پژوهشگر قمی ادامه داد: این دستگاه توان سرماسازی 100 وات در 77 کلوین را دارد که برای نخستین بار در سطح کشور در قم ساخته شده است.

مشهدی با اشاره به اینکه این دستگاه از طرح‌های برگزیده جشنواره خوارزمی بوده است گفت: این محصول برای تجهیزات فوق پزشکی MRI لازم است و مورد استفاده قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: این دستگاه در گذشته از کشورهای وارد می‌شد و با افزایش هشت برابری قیمت آن در دو سال گذشته و وضعیت اقتصادی مراکز MRI قادر به تامین آن نبودند.

این پژوهشگر قمی فزود: این در حالی است که در دو سال اخیر کشور با بحران تامین هلیوم مایع برای تجهیزات پزشکی MRI مواجه شد و تولید این محصول می‌تواند ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد.

مشهدی یادآور شد: اکنون محصل تولید شده یک سوم تا یک چهارم قیمت اصلی است و قیمت واردات هر یک از این دستگاه‌ها 350 میلیون تومان هزینه داشت.

وی گفت: دانشگاه قم به عنوان قطب دمای فوق سرد کشور شناخته شده است ولی برای ساخت این دستگاه هزینه‌های زیادی لازم است که از توان مالی این دانشگاه خارج است.

گفتنی است مهدی مشهدی با همکاری یاسر مهدیزاده به صورت مشترک در این زمینه فعالیت کرده‌اند./س

برچسب ها: قم ، موفقیت ، پژوهش ، فناوری ، دما ، فوق ، سرد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.