وی افزود: این موضوع باعث کوتاه شدن پاساژ روده (زمان ورود مواد غذایی تا زمان خروج آن) جهت انجام عمل هضم و جذب سالم میگردد. بسیار مهم است به این نکته توجه کنیم که باقیمانده غذا هرچه بیشتر در روده بزرگ بماند، بیشتر آب از دست میدهد و خشکتر میشود و عمل دفع نمیتواند به آسانی صورت گیرد.
نوروزحقی تصریح کرد: علاوه بر نقش مواد فیبری در هضم غذا، اثر دیگر آن در سوخت و ساز بدن میباشد. مواد فیبری باعث دفع سموم و مواد زیانآور دیگر که همراه غذا وارد رودهها شده میگردد. مواد فیبری باعث سیر شدن سریعتر شده، در نتیجه وزن را تنظیم مینماید و نیز باعث تنظیم چربی و قند خون میگردد.
وی در پایان اظهار داشت: این مواد بستر مناسبی جهت رشد باکتریهای مفید در روده میشود. روزانه 30 گرم مواد فیبری برای بدن لازم است و در مواقعی که عمل دفع به خوبی انجام نمیگیرد بهتر است 40 تا 50 گرم روزانه مصرف شود،فیبر موجود در سبوس گندم، 49 گرم در جوانه گندم، 17 گرم در نان و انجیر خشک، 13 گرم و در جوپرک و بادام زمینی به ترتیب 10 و 7 گرم میباشد.
انتهای پیام/