فاتحي در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
فاتحي در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
فاتحی در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، گفت: پایین بودن شرایط حداقل زندگی مردم موجب شده است تا سطح پساندزهای آنها و انباشت سرمایههای شخصی به قدری پایین باشد تا قدرت خرید مسکن را از دست بدهند و افزایش بیرویه قیمت مسکن نیز به این امر دامن زده است.
وی تأکید کرد: شاید این افزایش وامها برای محدوده خاصی از مسکن به طور مثال واحدهای زیر 100 متر و یا قشر خاصی تأثیرگذارتر باشد اما عامل تحریککننده واقعی بازار مسکن نیست.
این استاد دانشگاه ادامه داد: آنچه به صورت واقعی میتواند بر بازار مسکن مؤثر باشد افزایش قدرت خرید مردم است ضمن اینکه این وامها قدرت خرید آتی مردن را نیز کاهش میدهند زیرا در بلندمدت باید اقساط آنها توسط مردم پرداخت شود.
فاتحی با بیان اینکه بازار مسکن در رکود است گفت: این رکود از طرف تقاضاست نه عرضه و تغییر اندازه اعتبار قطعا بر تقاضا تأثیر دارد ولی فاصله ایجاد شده بین تقاضای مؤثر و تقاضای واقعی با این افزایش وامها پر نمیشود.
وی ادامه داد: حباب و قیمت کاذب همیشه وجود داشته است و در حال حاضر هم گرچه قیمت مسکن کمی کاهش یافته ولی چون مسکن کالایی نیست که بتوان از خارج وارد کرد و سودآوری در این بازار بالاست، نتوانسته است این حباب را از بین ببرد.
انتهای پیام/