مریم کشاورزی کارشناس گیاهان دارویی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: بادرنجبویه گیاهی چندساله و معطر است که عطر خیلی خوبی دارد و به خاطر خاصیت آرامبخش مورد استفاده زیاد عموم قرار میگیرد و در بین مردم به نامهای فرنجمشک و وارنگ بو هم شناخته میشود.
وی به قسمت مورد استفاده دارویی این گیاه اشاره کرد و افزود: اندامهای هوایی است و برگ و ساقه باهم خشک و مصرف میشود و به صورت تازه خوری در سبزی خوردن هم در بعضی مناطق ایران خورده میشود.
کارشناس گیاهان دارویی مناطق رویش این گیاه را شمال ایران، آذربایجان و تهران نام برد.
کشاورزی با بیان اینکه ماده اصلی این گیاه اسانس است، اظهار داشت: بویی شبیه لیمو دارد و به همین خاطر امکان تقلب و قابلیت جابجایی با اسانس لیمو را دارد و باید در تهیه آن دقت شود.
وی گفت: در طب سنتی ایران از بادرنجبویه به عنوان آرامبخش، خوشبو کننده دهان، التیام دهنده زخمها و درمان سوء هاضمه نام برده میشود و بیشترین اثر فارکولوژیک که امروزه برای آن قائل هستند خاصیت آرامبخشی، ضد باکتری و ضد اسپاسم هست.
کارشناس گیاهان دارویی در پایان افزود: مصرف این گیاه در بیماران مبتلا به فشارخون محدودیت مصرف دارد و به شکل دم کرده مورد استفاده قرارمیگیرد.
انتهای پیام/