به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ دکتر محسن مقدمی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: سالانه حدود چهار هزار و 719 مورد سرطان جدید در استان فارس شناسایی و ثبت می شود که دو هزار و 166مورد زن و دو هزار و 553 مورد آن ها مرد است و در واقع 46 درصد از سرطانها در استان فارس به زنان و 54 درصد به مردان اختصاص دارد.
وی افزود: یکی از نگرشهای منفی و اشتباه در خصوص سرطان این است که بسیاری از افراد فکر می کنند بیماری سرطان هیچ علامت و نشانه ای ندارد و یا این که در مورد سرطان هیچ کاری نمی توان کرد.
دکتر مقدمی بیان کرد: آنچه باید بدانیم این است که شناسایی سرطان در مراحل اولیه هم هزینه ی کمتری بر فرد و جامعه تحمیل کرده و هم اینکه امکان استفاده از روشهای درمانی جدید و موثر را برای فرد مهیا می کند و از طرف دیگر پیشگیری موثرترین و به صرفه ترین راه برای کاهش بار سرطان در جامعه است و شناسایی زودرس سرطان با کاهش مرگ و میر های ناشی از آن همراه بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که غربالگری برای سرطانهای دهانه رحم و روده بزرگ با شناسایی ضایعات پیش سرطانی و درمان آنها قبل از تبدیل شدن به سرطان، از بروز این سرطانها جلوگیری می کند.
وی گفت: خطر ابتلا به سرطان در یک فرد با پرهیز از مصرف دخانیات و الکل ، پرهیز از تماس با اشعه ماوراء بنفش خورشید و برنزه کردن پوست ، مصرف صحیح میوه و سبزیجات سالم ، تناسب وزن و داشتن فعالیت بدنی منظم کاهش می یابد.
دکتر مقدمی افزود: برخی از واکسنها
نیز موجب کاهش خطر سرطان می شوند از جمله واکسن HPV ( ویروس پاپیلومای انسانی ) از بسیاری
از سرطانهای دهانه رحم، دستگاه تناسلی و سرطانهای مقعد پیشگیری می کند و
همچنین واکسن هپاتیت B می تواند باعث
کاهش خطر سرطان کبد شود./ش ک
انتهای پیام/