مقامات کره‌شمالی و کره‌جنوبی امروز موافقت کردند در پایان فوریه مراسم دیدار خانواده‌های دو کره که پس از جنگ سال‌های 53-1950 از یکدیگر جدا شده اند برگزار شود. این نخستین دیدار خانواده‌های دو کره است که پس از گذشت بیش از سه سال برگزار می‌شود.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از  خبرگزاری فرانسه، مقامات وزارت وحدت کره جنوبی اعلام کردند مقامات دو کره پس از دیدار و گفتگو در روستای مرزی "پانمونجوم"، درباره برگزاری دیدار خانواده‌ها از 25-20 فوریه در منطقه تفریحی "ماونت کومگانگ" کره شمالی موافقت کردند.

این توافق بیانگر پیشرفت اندکی در مناسبات دو کره در سال‌های اخیر است. سئول و پیونگ یانگ تلاش می‌کنند اعتمادسازی کنند.

پس از توافق  دو کره در سپتامبر گذشته مبنی بر دیدار اعضای خانواده‌های دو کشور، در حالی که آخرین مرحله انتخاب شهروندان دو کره برای دیدار اعضای خانواده ، اقوام و خویشاوندان پایان یافته بود، "پیونگ یانگ" یکباره چهار روز پیش از موعد مقرر با اشاره به اقدامات "خصومت آمیز"  سئول این توافق را لغو کرد.

تصمیم  کره شمالی  سبب شد خانواده‌های دو کره با موجی از نگرانی و ناامیدی از عدم دیدار دوباره اعضای خانواده‌های خود روبرو شوند.

باتوجه به برگزاری دیدار خانواده‌ها در اواسط فوریه و همچنین برگزاری مانور مشترک نظامیان سئول و واشنگتن در پایان فوریه، پیونگ یانگ در باره عواقب چنین مانوری هشدار داده است.

برگزاری مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی به طور سالانه با تنش‌های سیاسی و پیامدهای خصومت آمیز از سوی پیونگ یانگ روبرو بوده است.

"یو هو یوئل"، استاد مطالعات کره شمالی از دانشگاه سئول معتقد است کره شمالی از موضوع دیدار خانواده ها به عنوان ابزاری برای داد و ستد سیاسی استفاده می‌کند.وی افزود پیونگ یانگ به جای اینکه دوباره چنین رویدادی را لغو کند تلاش می‌کند با برگزاری چنین نشستی از سئول امتیاز بگیرد. این امتیاز می‌تواند شامل لغو مانور نظامی مشترک و یا کاهش تحریم‌‌های کره‌جنوبی باشد.

در پی جنگ دو کره، میلیون‌ها نفر از شهروندان کره‌شمالی و کره‌جنوبی از یکدیگر جدا شدند.

در حدود 73هزار نفر از شهروندان کره‌جنوبی در فهرست انتظار دیدار اقوام خود به سر می‌برند.

این درحالی است که در هر مرحله تنها چند صد نفر از شهروندان دو کره می‌توانند با همدیگر دیدار کنند. برنامه دیدار خانواده‌های دو کره که در نشست سال 2000 آغاز شد در سال 2010 پس از تیراندازی نظامیان کره‌شمالی به کشتی جنگی کره‌جنوبی در منطقه مرزی دو کشور متوقف شد.


افزون برآن، پیونگ یانگ همچنین خواستار تلاش برای از سرگیری گفتگوهای شش جانبه
(دو کره، چین، ژاپن، روسیه و آمریکا)در باره برنامه هسته‌ای این کشور است.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار