مدیر کل دفتر برنامه و بودجه:
مدیر کل دفتر برنامه و بودجه:
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی از اهداف رئیس جمهور محترم در سخنرانی های انتخاباتی شان خارج کردن فرهنگ وهنر از حالت وابستگی به دولت و سپردن آن به اهالی فرهنگ بود ، همچنین آقای جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در زمان ارائه برنامه های شان به مجلس شورای اسلامی برای دریافت رای اعتماد ، شکوفایی اقتصاد فرهنگ را به عنوان یکی از برنامه های شان معرفی کردند.
کیا مهر محمودی،مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با بیان این مطلب افزود:یک بخش از شکوفایی اقتصاد فرهنگی متکی بر آموزش و فرهنگ سازی است ، از سوی دیگر شکوفایی بدنه فرهنگ و هنر راه شکوفای اقتصاد فرهنگ است یعنی همان چیزی که مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی های خود بر آن تأکید ویژه داشته اند و از حفظ اصالت اسلامی و ملی در ساخت و سازها و استقرار بخشیدن به جو اسلامی و فرهنگ سالم یاد کرده اند.
محمودی در ادامه به بخشی از سخنرانی های مقام معظم رهبری در این باره اشاره کرد و افزود: ایشان در بخشی از سخنرانی خود فرمودند : «باید حفظ هویت و اصالت شهرها و روستاهاو پایبندی به معماری اسلامی و ایرانی ، رعایت زیبایی و استحکام بناها ، ترویج فرهنگ نظم وقانون و گسترش نمادهای دین واخلاق ... همواره مد نظر قرار گیرد. » هدف دولت نیز با توجه به رهنمودهای رهبری ، این است که در زمان ساخت هر ساختمان به ویژه ساختمان های دولتی معماری ایرانی اسلامی حفظ شود.
وی با بیان این که ساختمان های دولتی معمولاً از طول عمر بالایی برخوردار هستند ، ابراز کرد: این طول عمرامتیازی است که نسل های بعدی نیز می توانند درصورت رعایت معماری ایرانی اسلامی ، از زیبایی بصری آن درآینده استفاده کنند.
محمودی ادامه داد : با توجه به همه این نکات بود که هیأت دولت درلایحه بودجه سال 93 بدون اضافه شدن بار مالی یا مسئولیتی به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و برای گسترش استفاده از نمادهای ایرانی اسلامی در ساختمان ها ، بند «الف » تبصره 14 را پیشنهاد داد که بر اساس آن حداقل یک درصد از اعتبار تملک دارائیهای سرمایه ای دستگاههای اجرایی کشور به حمایت از هنرمندان ملی و رعایت معماری ایرانی اسلامی اختصاص می یابد که این یک درصد می تواند صرف خرید یا سفارش یک نماد هنری در نمای ساختمان باشد تا فرهنگ ایرانی اسلامی را رواج دهد.
مدیرکل دفتر برنامه وبودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در صورت تصویب بدون تغییر این بند ، دستگاه های دولتی مکلف به هزینه این یک درصد هستند و انتخاب یا سفارش آثار واستفاده از نمادها نیز بر اساس آیین نامه ای که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی و معاونت برنامه و بودجه تدوین می شود ، خواهد بود.
محمودی در ادامه صحبت های خود تأکید کرد: درصورت تصویب این بند ، اولاً فرمایشات و تأکید مقام معظم رهبری اجرایی می شود و دیگر این که ساختمانهای اداری ما ضمن نمایش آثاری از هنرمندان ملی ، با فرهنگ سازی به فرهنگ و هنر کشور کمک بسیاری می کنند و هر فردی در دخل و خارج کشور با دیدن ساختمانی با این آثار معماری به ایرانی و دولتی بودن آن پی می برد که این مسأله در معرفی هنر اسلامی ایرانی تأثیر گذار است و به رونق فعالیت اقتصادی هنرمندان کمک می کند.
وی دراین مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری آنا ،همچنین به آیین نامه خرید و یا سفارش آثار هنری نیز اشاره کرد و گفت : این آیین نامه در سال 90 تصویب و در آن تعاریفی از آثار هنری ، اعتبار عمرانی و چگونگی سفارش ، خرید و یا قیمت گذاری نیز تشریح شده که درصورت تصویب بند «الف » تبصره 14 می توانیم آن را به روز رسانی کنیم .
محمودی در بخش دیگری از سخنان خود،بودجه فرهنگی سال 93 را دارای رشد مطلوب ارزیابی کرد و گفت : به صورت کلی بودجه همه دستگاههای فرهنگی رشد متناسبی داشته و امیدوارهستیم با این نگرش مثبت ، اقتصاد فرهنگ در سال 93 فعال تر شود.
وی با بیان این که نگرش هیأت دولت و مجلس شورای اسلامی درباره فرهنگ مثبت است ، افزود : این نگرش ،نگرشی مثبت و روبه جلو است و امیدوار هستیم سال آینده شاهد رشد فرهنگ در همه زمینه ها باشیم .
انتهای پیام/