به گزارش حوزه موسیقی
باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، کیمیا حسابی سرپرست کوارتت زهی مهر فارغ التحصیل هنرستان موسیقی دختران اصفهان است. او در سال 1391 مدرک کارشناسی موسیقی را در گرایش سازهای جهانی از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرد و به عنوان دانشجوی برگزیدۀ استعدادهای درخشان برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد نوازندگی ساز جهانی برگزیده شد. وی در جشنوارۀ هنرستانهای موسیقی کشور در سال 1385 مقام نخست نوازندگی ویولا را از آن خود کرد. حسابی همچنین در مستر کلاس ویولا دهوگ Viola Dehough (نوازندۀ مطرح ویولنسل هلندی) و ایزابلا ویونلا (نوازندۀ اسپانیایی ویولا) شرکت کرده و از محضر استادانی چون هوویک باغومیان، دکتر ستاره بهشتی، ایمان فخر، دکتر آذین موحد، پویا خوشآهنگ و لعیا اعتمادی بهره برده و تاکنون با ارکستر زهی پردیس هنرهای زیبا، ارکستر موسیقی ملی ایران، ارکستر سمفونیک سازمان صدا و سیما، ارکستر پارسیان، ارکستر فیلارمونیک تهران، ارکستر مجلسی تهران و سرپرست کوارتت زهی مهر همکاری داشته است.
این نوازنده، درباره حضور در بخش استعدادهای درخشان گفت: این بخش یکی از بخشهای خوب و قابل دفاع جشنواره موسیقی فجر محسوب میشود که باید هر ساله با شکوه هر چه بیشتر برگزار شود تا استعدادهای جوان بتوانند فرصت حضور در صحنههای جدی موسیقی را داشته باشند و خود را محک بزنند.
وی افزود: همچنین راه اندازی بخش تکنوازی در بخش استعدادهای درخشان نیز یکی دیگر از خوبیهای این دوره از جشنواره محسوب میشود؛ چرا که اجرای سلو به دلیل نداشتن سالن مجهز و پر بودن سالنها زیاد مورد استقبال قرار نمیگیرد اما گنجاندن این بخش باعث میشود که فرصت تجربهگرایی برای نسل آینده موسیقی کشور فراهم شود.
این نوازنده ویولا سولو نوازی را یکی از تکنیکهای زیرساختی در موسیقی کلاسیک دانست و خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر به دلیل تبلیغ گروه نوازی و ارکستر نوازی و همچنین اینکه یک نوازنده سولو باید تمرینهای ویژه و اجراهای خاص خود را داشته باشد کمتر مورد توجه واقع شده و خوشبختانه جشنواره موسیقی این امکان را برای جوانان خوش استعداد و خوش آتیه فراهم کرده است.
سرپرست کوارتت زهی مهر با اشاره به اینکه سال گذشته در بخش رقابتی جشنواره موسیقی شرکت کرده است، گفت: تجربه اجرای صحنه برای هر موسیقیدانی ارزشمند است؛ در همین راستا اگر در طول سال بتوان از این استعدادها برای دیگر اجراها کمک گرفت یا زمینه را برای اجرای صحنهای آنها فراهم کرد اتفاق شگرفی در موسیقی صورت میگیرد.
این هنرمند درباره جایگاه موسیقی کلاسیک گفت: طبق نظر اساتید توجه هنرمندان بیشتری به موسیقی کلاسیک جلب شده ولی آنچه منجر به نا امیدی آنها میشود نبود فضا برای تمرین و اجراست و جشنواره موسیقی فجر توانسته به سهم خود این فضا را ایجاد کند.
کوارتت زهی مهر در جشنواره بیست و نهم قطعاتی از باخ، هایدن، مندلسون و سونات برای ویولا سولو اپوس 25 شماره 1 اثر پل هیندمیت را اجرا میکند. در این گروه نوازندگانی چون آوا شادمانی (ویلن)، امیرحسین نوروزی ناصر (ویلن) و بصیر خاموشی (ویلنسل) هنرنمایی میکنند.
كوارتت زهي مهر 26 بهمن ماه ساعت 15:30 در بخش استعدادهاي درخشان در تالار رودكي به روي صحنه مي رود.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر 24 بهمن تا یکم اسفند به دبیری حسن ریاحی برگزار میشود.
انتهای پیام/