به گزارش
حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از استماع اظهارات "حجت الاسلام والمسلمین محقق" به نمایندگی از روحانیون بازنشسته سپاه ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: بازنشستگی در جمهوری اسلامی ایران معنا ندارد؛ بلکه احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت انقلاب باید همیشه وجود داشته باشد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: فکر میکنم در این جلسه شرایط صحبت برای وضعیت کشور فراهم باشد.
لاریجانی با بیان اینکه وضعیت کشور هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف دارد افزود: کشور در یک مقطع حساسی قرار گرفته است و نقاط قوت و ضعفی دارد و اگر واقع بینانه درد را خود بشناسیم، امکان درمان هست و صحبت درباره کشور، مفید است.
وی ادامه داد: در مجموع شرایط کشور از نظر وضع و اقتدار و جایگاه آن در بین کشورهای همسایه خوب است و نقش آفرینی در کشورهای همسایه و سرمایه ای که از انقلاب اسلامی و فداکاری ها و ایثارگری ها حاصل شده است، سبب عزت کشور شده است.
ایران بر مواضع خود در مقابل آمریکا و اسرائیل ایستاده است لاریجانی گفت: ممکن است که عده ای حرف های نیش داری بزنند اما این ها در حرف است و اگر بخواهند تعرضی به جمهوری اسلامی انجام بدهند، جرات ندارند و این در حالی است که ایران در مواضع خود در مقابل آمریکا و اسرائیل همچنان ایستادگی می کند و در منطقه و خاورمیانه نقش دارد و بسیاری از معضلات منطقه با کمک ایران قابل حل است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: از نظر بین المللی هم مشکلاتی که بیشتر به چشم می آید همین مسئله هسته ای هست که جنس آن، حقوقی نیست زیرا اگر جنس آن حقوقی باشد، براساس مقررات آژانس عمل می شود و می آیند و بازرسی می کنند و نظارت می کنند و دلیلی هم ندارد که نظامات خاصی برای ایران بگذارند زیرا گاهی در حرف هایشان می گویند که برای ایران باید نظامات سخت گیرانه در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: مراکز هسته ای ما زیر نظر آژانس فعالیت می کنند بنابراین درد آنها مسئله هسته ای ایران نیست بلکه ماجراجویی سیاسی است و به دنبال سنگ اندازی پیش روی ملت ایران هستند و روش های مختلفی را آزموده اند و گاهی تهدید کرده اند، گاهی مشکلات دیگری در منطقه علیه ایران درست کرده اند و گاهی به دعوای شیعه و سنی دامن می زنند و مسئله را به یک مجاری می کشانند که به ملت ایران فشار تحمیل کنند.
لاریجانی افزود: شاید در چند سال گذشته از این مسئله به عنوان یک اهرم فشاری علیه ایران استفاده کرده اند و در تبلیغات خودشان عنوان کرده اند که ما یک فشاری به ایران آوردیم و ایران به میز مذاکره برگشت اما ایران هیچ گاه از مذاکره ابایی نداشت و آن ها بودند که میز مذاکره را ترک می کردند.
وی ادامه داد: اگر آنها عقل داشتند، این مشکل را به اینجا نمی رساندند؛ آمریکایی ها یک موضعی دارند که نمی خواهند ملل مسلمان از یک حدی ترفقی کنند و جز چند کشور با ایران، کسی مشکل ندارد و ضمن این که اینها می خواهند ایران کلا تغییر رفتار دهد و این بحث گاهی در مورد موضع ایران در فلسطین یا در عراق است و در این شرایط تصور می کنند که می توانند از این طریق ایران را محدود کنند.
لاریجانی گفت: تدبیری که از طریق مذاکره انجام می شود قبلا نیز وجود داشت؛ در شرایط فعلی مذاکرات فعلا توافقات مقدماتی و برای یک مدت شش ماهه است که تا یک دوره شش ماهه دیگر نیز قابل تمدید است؛ لذا در این شرایط ما باید به یک توافق بلند مدت و جامع دست یابیم.
وی ادامه داد: گاهی مشاهده می کنیم که برخی از افراد نسبت به مفاد توافق نامه انتقاداتی دارند اما آنچه که مهم است توافق نهایی است که باید علاوه بر اینکه از دستاوردهای هسته ای ایران صیانت شود مسئله هسته ای ایران از طریق سیاسی حل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران اعتقادی به سلاح هسته ای ندارد افزود: اما غربی ها این موضوع را بهانه می کنند؛ فناوری هسته ای دانشی است که برای همه حوزه ها از جمله اقتصادی، بهداشتی و سایر موارد قابل استفاده است؛ ضمن اینکه ایران در سایر علوم نیز پیشرفت هایی داشته است؛ بنابراین نگرانی غربی ها از موضوع هسته ای ایران بهانه است و این موضوع از طریق سیاسی قابل حل است.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین محقق به نمایندگی از مسئولین بازنشسته ولی فقیه در سپاه گفت: این جمع یک گروه خودجوش و بدون وابستگی به مرکز خاصی نیستند و 30 سال در سپاه خدمت کرده اند و منشاء خدمات فراوانی برای کشور و سپاه بودهاند.
وی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شما را هم سپاهی و هم طلبه می دانیم؛ روحیه ساده زیستی و خدماتی که به مردم داشته اید، باعث محبوبیت شما بین مردم شده است.
حجت الاسلام محقق افزود: این جماعت بدون هیچ توقع مادی در سپاه فعالیت می کنند و افتخار دارند که سرباز جمهوری اسلامی ایران هستند.
وی تصریح کرد: حوادثی که در طول مدت بعد از انقلاب اسلامی رخ داده است، هر کدام کافی است که یک ملت را از پا در بیاورد که شامل خلق عرب، خلق ترکمن، منافقین و حوادث کردستان است و ما نزدیک به 17 هزار شهید ترور داریم و برخی از افراد این جمع، سندی در طول تاریخ انقلاب هستند.
نماینده سابق ولی فقیه در سپاه پاسداران، تاکید کرد: اگر در یک تروری، نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه و نمایندگان مجلس به شهادت برسند، دیگر چیزی از آن مملکت باقی نمی ماند ولی انقلاب اسلامی به لطف خدا پابرجا ماند و اگر این همبستگی اجتماعی نبود، کافی بود منافقین انقلاب را از پا دربیاورند اما خداوند کمک کرد.
حجت الاسلام محقق تصریح کرد: همان طور که از قم توقعاتی هست، از نماینده قم نیز توقعاتی هست که یکی از آنها مسئله امر به معروف و نهی از منکر است و رهبر معظم انقلاب فرموده اند که اگر همین امر به معروف لسانی رواج پیدا کند، ریشه گناه می خشکد و اگر بستر این در قم آماده شود، آقایان آماده اند هر گونه همکاری ای داشته باشند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به همزمانی ایام نوروز با ایام فاطمیه افزود: روز شهادت حضرت زهرا(س) با روز 13 فروردین مصادف شده است که تقاضا داریم مسئولان کشور این ایام را احترام کنند تا مبادا مردم دچار خطایی شوند که موجب غضب خداوند باشد.
انتهای پیام/