پژوهشگران دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت نوعی حسگر فرابنفش با حساسیت بالا شدند.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: خانم فاطمه خرمشاهی، پژوهشگر طرح، حسگرهای فرابنفش را دارای کاربردهای گسترده از اندازه گیری این پرتو در تابش نور خورشید و بررسی کارآیی عینک‌های آفتابی تا تصویربرداری فرابنفش و مخابرات فضایی و همچنین کاربردهای بیولوژیکی و شیمیایی ذکر کرد و گفت: در این طرح ابتدا سطح یک صفحه سیلیکونی در کوره اکسید شده و سپس آن را در دستگاه لایه نشانی قرار دادیم. 

وی افزود: پس از این مرحله لیتوگرافی یا مرحله تشکیل تصویر قطعات الکترونیکی شامل ترانزیستور و دیود روی صفحه انجام شده و در ‌‌نهایت قطعه وارد مراحل پرداخت شیمیایی شد. 

خرمشاهی با اشاره به ساخت دو نوع حسگر ۲ و۵ لایه گفت: اندازه گیری‌های ما نشان داد که میزان آشکارسازی یا تشخیص پرتوی فرابنفش در حسگرهای ساخته شده در این طرح، حساسیت بالاتری در مقایسه با حسگرهای موجود و گزارش شده دارند. 

وی افزود: این حسگر همچنین به پرتوهای ایکس نیز حساسیت نشان داده و می‌توان استفاده از آن در دستگاه‌های تصویربرداری با اشعه ایکس را هم مد نظر قرار داد. 

خرمشاهی اهمیت این طرح را در کسب فناوری این نوع حسگر‌ها، استفاده از اکسید روی به عنوان ماده‌ای ارزان در ساخت این حسگر و همچنین حساسیت بالا ذکر کرد و گفت: از آنجا که اکسید روی زیست سازگار است، در کاربردهای زیستی هم می‌توان از آن بدون روکش استفاده کرد. 

وی افزود: برای تجاری سازی این حسگر نیاز به اضافه کردن لایه‌ای برای پایدار سازی حسگر داریم.


انتهای پیام/
برچسب ها: حسگر ، فرابنفش ، پرتو ، اکسید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.