دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه باید محصولات با کیفیت تولید شده شرکت‌های دانش بنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خرید تضمینی شود، گفت: از سوی این معاونت سیاست‌های راهبردی، نظارت و رصد فن بازار‌ها در دست تدوین است.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی در همایش ملی نقش و کارکردهای فن بازار در ایجاد توسعه بازار فناوری، موضوع فن بازار‌ها را از مباحث مهم و کلیدی بخش علم و فناوری دانست و افزود: فن بازار‌ها محصول پیشرفت‌ها و تحولات علمی و فناوری دو دهه اخیر کشور است و می‌تواند منشا پیشرفت و تحول در علم و فناوری باشد. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه امروزه کشور در علم و فناوری دارای جایگاه قابل توجه و مستحکم است، اظهار داشت: ایران امروزه صاحب ۲ درصد از تولید علم جهان او جز معدود کشورهای دارای نقشه جامع علمی است. 

وی با تاکید بر اینکه برخورداری از نقشه جامع علمی به این معنای وجود نهاد عالی سیاستگذاری علم و فناوری در کشور است که با ارزیابی همه توانمندی‌ها و رصد پیشرفت‌های علمی این سند مهم را تصویب کرده است، ادامه داد: فن بازار، فرا بورس علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان ذیل نقشه جامع علمی و طبق این سند جامع ایجاد شده و در حال فعالیت و پیشرفت در کشور هستند. 

مخبر، خاطر نشان کرد: اجرای نقشه جامع علمی کشور باید مطالبه همه نخبگان علمی و فناوری باشد تا اهداف عالی نظام محقق شود. 

وی اقتصاد دانش بنیان را یکی از اهداف نقشه جامع علمی کشور دانست و ادامه داد: ابتدای طرح موضوع فن بازار در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، عده‌ای با تردید به موضوع نگاه می‌کردند، اما ستاد راهبری اطمینان داشت که معاونت علمی و فناوری می‌تواند این کار را انجام بدهد و خوشبختانه آنچه امروز شاهد آن هستیم صحت این پیش‌بینی را ثابت می‌کند. 

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، کسب درآمد کلان در بخش‌های نانو فناوری و زیست فناوری در بازار ملی و بین‌المللی را یکی از اهداف اصلی فن بازار‌ها ذکر کرد و یادآور شد: طبق اعلام معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، سیاست‌های راهبری، نظارت و رصد این فن بازار‌ها در معاونت علمی و فناوری در دست تدوین است. 

مخبر، افزود: خرید محصولات با کیفیت تولید شده توسط شرکت‌های دانش بنیان باید توسط معاونت علمی و فناوری از طریق فن بازار‌ها تضمین شود و گام بعدی در این مسیر نیز تشکیل فرا بورس است و همه باید در این مسیر همکاری کنند. 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: سیاستگذاری کلان در این مسیر توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور انجام شده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۸:۵۶ ۱۲ اسفند ۱۳۹۲
نمی دانم تا چه حد در جریانات مشکلات ایجاد شده از طرف سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور قرار گرفته اید.
البته مطمئنیم که شما نیز مانند رئیس جمهور عزیزمان کارشناسی های لازم را به عمل آورده اید و حتماً کاستی ها را گوشزد کرده اید. ولی متاسفانه درد ما را جز شما بزرگوار کسی نمی تواند درمان کند.
دفتر نظام مهندسی وزارت راه و شهرسازی در تصمیم شماره ۶۸۸۳۴/۴۳۰/۹۰ مورخ ۱۶/۰۶/۹۰ تیر خلاص را بر قلب دانش آموختگان این رشته ها زد و خبر از عدم دادن پروانه اشتغال به کار با کد اصلی داد.

همزمان با اعلام چراغ خاموش این تصمیم موج عظیمی از اعتراضات به این تصمیم برگزار شد، و حتی کار تا جایی پیش رفت که نمایندگان چند شهر مثل تبریز با فرستادن نامه به نیکزاد خواستار حل این عمل غیرقانونی شدند و حتی وی را تهدید به استیضاح نمودند.

پس از چندی همه چیز برگشت و خبر از حل این مشکل داد اما متاسفانه با برگزاری آزمون نظام مهندسی که به خاطر ادغام وزارتخانه های راه و مسکن و شهرسازی به تعویق افتاده بود (آذر ماه ۹۰) پس از اعلام نتایج تاسف بار و خالی از هر گونه منطق در تصحیح اوراق ، علیرغم نپذیرفته شدن خیل عظیمی از داوطلبان معماری، باز آنهایی هم که پذیرفته شده بودند و به دنبال گرفتن پروانه کار خود بودند متوجه شدند که وزارت راه و شهرسازی پروانه آنها را با کد ۱۲۰و 140(مرتبط و نه اصلی) صادر کرده است. یعنی هیچ....

اما باز هم دوستان از گرفتن پروانه مرتبط خودداری کرده و بر مواضع قبلی خود استوار بوده اند. بر خلاف بند ۳۸ وجدول یک آخرین مصوبات کمیسیون ماده۷ نظام مهندسی و کنترل ساختمان، بخشنامه شماره ۴۳۰/۳۸۳۹۴ مورخ 88/09/22 که در آن صدور پروانه با کد اصلی به دانش آموختگان این رشته (ناپیوسته علمی-کاربردیو مهندسی تکنولوِژی معماری) تعلق می گرفت ، وزارت راه و شهرسازی اعلام نموده که بر خلاف قانون یاد شده کد ۱۲۰و140(کد مرتبط) غیر قابل ارتقاء به این خیل عظیم فارغ التحصیلان تعلق می گیرد.

این عمل بر خلاف ماده ۶و۷ قانون یاد شده و موارد ۴۴و۴۵ آیین نامه اجرایی آن و مصوبات کمیسون ماده ۷ (بخشنامه شماره۴۹۳۸۳/۴۳۰ مورخ ۲۹/۰۹/۸۸) صورت گرفته است.

وزارت راه وشهرسازی نیز شماره عضویت اصلی این گروه را ابطال کرده و پروانه اشتغال به کار این گروه را برخلاف ماده ۲۵ همان قانون و آیین نامه اجرایی در ماده ۵۰ با کد مرتبط صادر نموده است.و اکنون به جای حل فصل اوضاع را طوفانی آشفته کرده قانون جدید در اسفند ماه 92صادر کرده است.

لازم به ذکر است که اکثر دانش آموختگان این رشته ، فارغ التحصیلان در بین سالهای ۸۶-۸۰ بوده اند که قبولی در آزمون کاردانی به کارشناسی در آن زمان رویای خیلی از آنان بود. کسانی که با رتبه های تک رقمی در دانشگاههایی مثل بوعلی سینای همدان ، شهید رجایی تهران ، سنندج ، زنجان و .... پذیرفته شده بودند و حالا باید پشت در خانه اصلی خود یعنی نظام مهندسی ساختمان بمانند.
والان دانشگاه آزاد با عمل اینها در کارشناسی نا پیوسته کلا سها خالی مانده موجب ناامیدی دانشجویان هنرستانی شده از صدا و سیما هم خواهش میکنم وارد عمل شود نگذارد تا روح جوانان مسموم کنند
آخرین اخبار