به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، روانشناسان دانشگاههای گلاسکو و پرینستون نشان دادهاند که صحبتی به کوتاهی یک سلام ساده برای قضاوت کردن افراد در مورد نوع شخصیت کافی است.
نتایج پژوهش جدید محققان بر این اساس است که افراد میتوانند طی اولین 500 میلیثانیه شنیدن صدای طرف مقابلشان در مورد قابل اعتماد بودن یا نفوذ داشتن وی قضاوت کنند.
آنها همچنین دریافتند که افراد این قضاوتها را از جمله درباره میزان جذابیت طرف مقابل بدون دیدن کسی که در حال صحبت با وی هستند، انجام میدهند.
این پژوهش به ضبط صدای افراد در زمان گفتن سلام پرداخته و از شرکتکنندگان خواسته شد تا آنها را بر اساس 10 ویژگی شخصیتی از پیش تعریف شده مانند قابل اعتماد بودن، نفوذ داشتن، جذابیت و ملایمت رتبهبندی کنند.
نتایج نشان داد که بیشتر صداهای ضبط شده، واکنش مشابهی را از شرکتکنندگان به دست آورده و اینکه این نظرات بسیار سریع و تنها پس از شنیدن صداها برای 300-500 میلیثانیه اظهار شده بودند.
این امر نشاندهنده آن است که تن صدای فرد در زمان گفتن سلام، به طور مستقیم و سریع یک تصویر اولیه از فردی که در حال صحبت با وی هستید، ارائه میدهد.مهمترین ویژگیهای شخصیتی شناسایی شده قابل اعتماد بودن و نفوذ داشتن بود.
این پژوهش همچنین نشان داد که مردانی که تن صدای خود را بالا برده و زنانی که گام صدای خود را تغییر داده بودند، بیشتر قابل اعتماد نشان میدادند.
نفوذ داشتن تا حدی با پایین آوردن گام صدا نشان داده میشود اما با انجام تغییراتی در پراکندگی سازند صدا که شامل تنظیمات صدای ناشی از ساختار گلو است، این تاثیر بیشتر میشود.
این حقیقت که مغز انسان بدون توجه به نشانههای بصری قادر به انجام این تصمیمگیریهای سریع است، نشان میدهد این قابلیت احتمالا در تاریخ معاصر انسان تکامل یافته که در آن تصمیمگیری درباره مورد اعتماد بودن افراد برای نزدیک شدن به آنها بسیار برای بقای نوع بشر اهمیت داشت.
این پژوهش وعده داده که به بهبود بهرهوری سیستمهای صوتی و کمکهای اموزشی و همچنین درک بهتر از قضاوتهای خودکاری که در زمان ملاقات غیرحضوری با غریبهها داریم، کمک خواهد کرد