نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در یادداشتی شدیداللحن به نمایندگی آمریکا در اعتراض به امتناع واشنگتن در صدور روادید "حمید ابوطالبی" تاکید کرد: این اقدام دولت آمریکا به طور قطع پیامدهایی منفی بر دیپلماسی چند جانبه به جای خواهد گذاشت.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری رويترز، نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در یادداشتی شدیداللحن به نمایندگی آمریکا در اعتراض به امتناع واشنگتن در صدور روادید"حمید ابوطالبی" تاکید کرد: این اقدام دولت آمریکا به طور قطع پیامدهایی منفی بر دیپلماسی چند جانبه به جای خواهد گذاشت.

به گزارش خبرگزاری رويترز یک مقام مسئول در سازمان ملل می‌گوید: ایران از کمیته "روابط با کشور میزبان" ملل متحد خواسته است تا برای بررسی موضوع صادر نکردن ویزا برای حمید ابوطالبی، جلسه‌ای ویژه ترتیب دهد.

نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل در این یادداشت مراتب اعتراض شدید خود را به اقدام اخیر دولت آمریکا به عنوان دولت میزبان در نادیده گرفتن اصول و مقررات حقوق بین‌الملل از جمله تعهداتش در قبال دولت‌های عضو سازمان ملل متحد ابلاغ کرد.

در یادداشت ارسالی نمایندگی کشورمان آمده است: پس از گذشت چند ماه از تعیین و معرفی "حمید ابوطالبی"، به عنوان سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد و درخواست صدور روادید برای وی، سرانجام روز یازدهم آوریل، یکی از سخنگویان دولت امریکا بر خلاف رویه و مقررات جاری گفته است: "ما به سازمان ملل متحد و جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده‌ایم که برای سفیر معرفی شده ایران روادید صادر نخواهیم کرد".

در ادامه این یادداشت آمده است: نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل مراتب نگرانی شدید خود را از خودداری آشکار کشور میزبان از صدور روادید ابوطالبی بر خلاف تعهدات قانونی خود و همچنین مفاد حقوق بین‌الملل و موافقتنامه مقر اعلام می‌کند.

این یادداشت می‌افزاید: موافقتنامه مقر بدون هیچ‌گونه شبهه‌ای، بر اجرای تعهدات دولت میزبان مندرج در موافقتنامه بدون در نظر گرفتن روابط موجود میان دولتها و دولت آمریکا تاکید کامل دارد.

نمایندگی کشورمان در سازمان ملل متحد در این یادداشت خطاب به نمایندگی آمریکا در این سازمان تاکید کرده است: خودداری از صدور روادید برای نماینده معرفی شده از سوی یک کشور عضو سازمان ملل برخلاف اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد از جمله اصل برابری کشورها و احترام به حاکمیت ملی آن‌ها است.

در پایان این یادداشت آمده است: تصمیم دولت آمریکا به طور قطع پیامدهای منفی بر دیپلماسی چند جانبه به جای خواهد گذاشت و رویه خطرناکی را در حقوق بین‌الملل و روابط بین دولت‌ها با سازمان‌های بین دولتی ایجاد خواهد کرد.

روز ۲۱ فروردین ماه مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامي غيرقانوني، طرح مخالفت با ورود حمید ابوطالبی به خاک آمریکا را تصویب کرد. این طرح باید به امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، برسد.

رويترز در پايان نوشت: نماینده پیشین ایران در سازمان ملل متحد، "محمد خزاعی" بود که ماموریتش در اسفند ماه سال گذشته به پایان رسید.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار