مهران نیکخو فوق تخصص قرنیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: شایعترین علت مگس پران، افزایش سن است و در اکثر افراد مسن دیده میشود و در بیشتر موارد کاملا بیخطر است و صدمهای ایجاد نمیکند.
این فوق تخصص قرنیه درباره علت بروز مگس پران اظهار داشت: اگر چشم را به یک تخم مرغ تشبیه کنیم که سفیده آن کاملا بیرنگ است و فضای اطراف را پر کرده است، زجاجیه چشم شبیه همین سفیده تخم مرغ و بیرنگ و مایع است، در طول زمان و با افزایش سن، زجاجیه سفت شده و حالت بیرنگی را از دست میدهد.
وی در ادامه افزود: پروتئینهایی که در زمان سفت شدن زجاجیه، رسوب کردهاند مثل گرد و غباری میمانند که روی چشم را گرفته و فرد شکل آنها را مثل بالهای مگس میبیند.
نیکخو با بیان اینکه کدر شدن مایع بیرنگ زجاجیه و در نتیجه تصاویری که از آن ایجاد میشود، شکل سایه روی شبکیه چشم میافتد، گفت: با حرکت دادن چشم و در روشنایی، این سایه، حرکت کرده و جابجا میشوند و به خودی خود، نیاز به درمان نداشته و خطرناک نیست.
نیکخو در ادامه گفت: این حالت در هنگامی اتفاق میافتد که چراغها خاموش بوده و فرد در مکان تاریک قرار دارد که جرقه را میبیند.
وی با اشاره به اینکه اگر مگس پران همراه تاری دید باشد نگران کننده است افزود: در چشمی که مگس پران بروز میکند، اگر با تار شدن دید باشد، باید سریع به پزشک مراجعه شود.
این متخصص قرنیه گفت: در زمانی که تعداد جرقه زدنها بیشتر و تاری دید به وجود آید، بیمار باید به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کند و از لحاظ پارگی شبکیه اطمینان حاصل کند.
وی با توصیه به افرادی که مبتلا به مگس پران هستند تصریح کرد: این افراد نباید نگران باشند، ولی در مرحله اول بهتر است به پزشک مراجعه کنند تا تحریک کششی در شبکیه چشم و در نتیجه پارگی شبکیه رد شود که احتیاج به درمان دارد و درغیر این صورت جای هیچ نگرانی نیست و در این مواقع حواس خود را پرت کنند.
انتهایپیام/