چهل و یک درصد زباله‌های یافته شده در اعماق آب‌ها را، آنگونه که این مطالعه علمی نشان داده، زباله‌های پلاستیکی و بیش از همه بطری و کیسه‌پلاستیکی تشکیل می‌داده‌اند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ نتیجه بررسی محققان نشان می‌دهد که کف اقیانوس ‌اطلس و دریای مدیترانه انباشته از زباله است. زباله‌ها حتی زندگی موجودات زنده در اعماق آب‌ها را با مشکل مواجه کرده است. پلاستیک بخش عمده زباله‌های انباشته در اقیانوس‌هاست. 
 
دانشمندان برای این پژوهش که نخستین پژوهش گسترده در نوع خود در قاره اروپا به شمار می‌رود، نزدیک به ۶۰۰ عکس و تصویر ویدئویی ضبط شده را مورد بررسی قرار دادند.

افزون بر آن، آنها در ۳۲ نقطه مختلف در دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس با انداختن تورهای ماهیگیری درون آب و کشیدن آن‌ها توسط شناورها نمونه‌برداری کرده‌اند.

نتیجه این مطالعه نشان داده که در تمامی نقاط، صرف‌نظر از عمق آب، زباله وجود داشته است؛ از سطح آب مناطق ساحلی گرفته تا عمق چند هزار متری دریا این زباله ها یافت شد.

                        

از همین رو زباله‌های هدایت شده از سوی ساحل، به این مناطق خندقی راه یافته و سپس به نقاط دورافتاده عمیق دریا می‌رسند.

۴۱ درصد زباله‌های یافته شده در اعماق آب‌ها را، آنگونه که این مطالعه علمی نشان داده، زباله‌های پلاستیکی و بیش از همه بطری و کیسه‌پلاستیکی تشکیل می‌داده‌اند. یک سوم دیگر این زباله‌ها مربوط به زباله‌های حاصل از ماهیگیری نظیر تور و طناب بوده‌اند.

کریستوفر فم و همکارانش البته زباله‌هایی از جنس شیشه، فلز، چوب، کاغذ یا سرامیک نیز پیدا کرده‌اند. در این میان شمار زیادی اشیاء نیز از کف اقیانوس کشف شده که قابل شناسایی نبوده‌اند.

                        

ملانی برگمان، یکی از دانشمندان شرکت‌کننده در این تحقیق، گفته است: ما شگفت‌زده شدیم از اینکه مشاهده کردیم، زباله‌هایمان تا این اندازه به دریاها راه پیدا کرده است.

بر اساس یک گزارش سازمان ملل، سالانه بیش از ۶ میلیون تن زباله به دریا ریخته می‌شود، تخمین زده می‌شود که اکنون ۱۴۲ میلیون تن زباله در اقیانوس‌ها انباشته شده باشد.

انباشتگی زباله در اقیانوس‌ها از جنبه‌های گوناگون تأثیری مخرب بر محیط زیست دارد. اگر این زباله‌ها از سوی موجودات دریایی، لاک‌پشت‌ها و پرندگان به عنوان غذا مصرف شود، موجب مرگ آنان می‌شود. در شمار زیادی از موارد نیز این موجودات زنده درون این زباله‌ها گیر می‌افتند، که این امر نیز مرگ آنان را در پی دارد.

تحقیقات نشان داده‌اند که مایکروپلاستیک‌ها سرطان‌زا هستند و می‌توانند تأثیرات منفی روی هورمون‌ها داشته باشند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۲۰:۵۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳
چقدر شبیه عروس دریایی ما اشتباه می کنیم. جانور های که عروس دریای می خورن چه فکری می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۴۳ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳
امان از دست این مردم
Iran (Islamic Republic of)
محمدجواد
۱۷:۴۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳
تأسف...
آخرین اخبار