وزیر نفت گفت: شکایت ترکیه از ایران در رابطه با گاز بهای صادراتی فرایند دادرسی را طی می‌کند و هنوز به نتیجه نرسیده است.

بیژن نامدار زنگنه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در باره شکایت ترکیه از ایران درخصوص گازبهای صادراتی به دادگاه لاهه گفت: این موضوع هم اکنون فرایند دادرسی را طی می کند و هنوز به نتیجه درست و منطقی نرسیده ایم.

وی همچنین در رابطه با میزان صادرات نفت براساس توافقات ژنو اظهار داشت: هیچ توافقی در رابطه با میزان صادرات در ژنو صورت نگرفته و هیچ محدودیتی را برای صاردات نفت خام از جایی که برای ما دیکته شود نمی پذیریم.

 ترکیه مدعی است که ایران تامین گاز مطمئنی برای این کشور نداشته که ایران این موضوع را رد کرده و معتقد است تامین گاز ترکیه به طور مطمئن انجام شده است.
 
در این میان حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، موضوع قیمت گاز وادراتی ترکیه از ایران را از موارد مورد شکایت این کشور خواند و افزود: ترکیه خواستار کاهش قیمت گاز وارداتی از ایران بوده و معتقد است بهای گاز جهانی کاهش یافته و ایران نیز باید قیمت گاز را کاهش دهد، این درحالی است که ایران بهای گاز صادراتی به ترکیه را در قالب قرارداد موجود کاهش نمی دهد.
 
عراقی در مورد این که آیا شرط ایران برای کاهش قیمت و افزایش میزان صادرات گاز به ترکیه، گرفتن حق ترانزیت گاز به اروپا از طریق این کشور است، گفت: ترکیه علاقمند به عبور گاز ایران از خاک اروپاست، ایران نیز علاقمند به تحقق این موضوع است، در همین حال موضوع تراتزیت گاز ایران از خاک ترکیه، به انعقاد قرارداد جدید نیاز دارد و این موضوع ارتباطی به قیمت گاز صادراتی به ترکیه ندارد.
 
معاون وزیر نفت در امور گاز در مورد آمادگی ایران برای افزایش ظرفیت صادرات گاز به ترکیه نیز گفت: درصورتی که ترکیه خواستار افزایش ظرفیت گاز وارداتی از ایران باشد، در قالب قراردادی جداگانه باید در پی تحقق این موضوع باشد.
 
براساس این گزارش، ترکیه که از سال ١٩٩۶ از ایران گاز می خرد، از مدتها پیش خواهان کاهش گازبهای وارداتی خود است و حتی شکایتی به دادگاه داوری بین المللی ارائه کرده است.
 
جلسه دیوان داوری بین المللی در خصوص شکایت ترکیه برای کاهش قیمت گاز وارداتی از ایران ١٠ اسفند ماه گذشته پایان یافت و حکم نهایی هنوز اعلام نشده است.

انتهای پیام/
برچسب ها: نفت ، قرارداد ، ترکیه ، گاز ، صادرات ، ژنو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
محمد
۰۹:۴۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳
عادت کردن به مفت خریدن . عجبا گرون میدیم برو جای دیگه بخر .. انشالا تیم دکتر روحانی این مفت خر ها رو ادم میکنن
آخرین اخبار