به گزارش
گروه بازار باشگاه خبرنگاران، اینها همه تعابیر مختلفی از جعبه جادو یا همان تلویزیون فعلی در ذهن ماست؛ حال آن که آن تلویزیون های نوستالژیک و سیاه و سفیدو مبله شاب لورنس قدیمی خاطراتمان؛ امروز به وسایلی کاملا هوشمند و دیجیتال با طیف های وسیعی از رنگ تبدیل شده است.
تلویزیون امروز به یکی از عادی ترین و البته ضروری ترین لوازم زندگی قرن بیست و یکم تبدیل شده است و با توجه به حضور انواع و اقسام برندهای متفاوت و البته توانمندی های مختلف برای خریدنش، گاهی به دردسر خواهیم افتاد و دیگر خبری از آن یکرنگی و سادگی نیست، بنابراین اگر قصد خرید جعبه جادویی نوین دارید بازار این هفته جام جم سری به خیابان جمهوری، یکی از مراکز خرید و فروش تلویزیون در تهران زده تا از چند و چون انتخابی مطمئن و البته اقتصادی برایتان بگوید.
بودجه ای در نظر داشته باشید جای تردید نیست امروزه با توجه به تمامی شرایط اقتصادی اگر قصد خرید وسیله ای را داشته باشیم ابتدا به موجودی حساب بانکی خودمان نظری خواهیم داشت و متناسب با اعداد موجودی حسابمان سعی در انتخاب بهترین گزینه می کنیم.
بنابراین خارج از قاعده نیست اگر بگوییم همه خریدهای ما به نوعی وابسته به توان مالی خانواده است و نمی توان بدون توجه به آن گام در راه انتخاب وسیله ای گذاشت.
پس حالا که قصد خرید تلویزیون را داریم و با توجه به اعداد و ارقامی که در این بازار رنگارنگ وجود دارد بد نیست ابتدا به توان مالی خودمان توجه و در همان محدوده اقدام به انتخاب کنیم نه این که ابتدا فرضیات و علاقه هایمان را درنظربگیریم و بعد با شنیدن ارقام نجومی از فروشنده؛ دلزده و ناراحت فروشگاه را ترک کنیم.
DVB را جدی بگیرید اگر برای خرید تلویزیون جدید راهی بازار شده اید و قصد خرید تلویزیونی با امکانات روز دارید نیم نگاهی هم به دستگاه DVB یا گیرنده دیجیتال داشته باشید هرچند بیشتر محصولات جدید از سوی کارخانجات سازنده به این وسیله مجهز است و خریدار نیازی به تهیه آن ندارد اما هنوز هم برخی از تلویزیون ها که از این وسیله بی بهره است تولید می شود بنابراین باید برای لذت بردن بیشتر از تصاویر تلویزیون مورد نظرتان از این وسیله استفاده کنید. اما اقتصادی ترین کار این است که بیشتر به دنبال مدل هایی باشید که گیرنده دیجیتال داخل تلویزیون نصب شده باشد و نیازی به خرید مجزای این دستگاه برای آنها نیست.
زاویه دید را هنگام خرید درنظر داشته باشید سازندگان تلویزیون همواره سعی می کنند با استفاده از برخی امکانات نظر مخاطبان بیشتری را به محصولاتشان جلب نمایند اما یکی از امکاناتی که واقعا برای جلب نظر مشتریان به کار می رود و باید دقت ویژه به آن داشته باشید زاویه دید صفحه نمایش تلویزیون است.
زاویه دید حداکثر زوایه کاربر نسبت به نمایشگر است که در آن تصویر با کیفیت مطلوب قابل مشاهده باشد و معمولا عدد ۱۷۰ تا ۱۷۵ درجه برای زاویه دید نمایشگرها ذکر می شود اما توجه داشته باشید زمانی که در زاویه ۱۷۰ درجه نسبت به تلویزیون نشسته اید، آنقدر سطح تصویری قابل مشاهده کوچک می شود که کیفیت آن اهمیتی پیدا نمی کند، اما زاویه دید در برخی از نمایشگرها رده پایین بازار بسیار محدود است و شما حتی وقتی با کمی زاویه نسبت به تلویزیون قرار می گیرید رنگ ها را به صورت به هم ریخته و تار مشاهده می کنید ولی در اکثر نمایشگرهای امروزی زاویه دید قابل قبول است و تقریبا هیچ کدام زاویه دید ۱۷۰ درجه ندارد.
پس این عدد تا حد زیادی بی معنی است حتی بهترین پنل های LCD مانند پنل های (IPS که یکی از مهم ترین قابلیت های آن زاویه دید وسیع است) باز هم در انحراف بیش از ۳۰ درجه دچار افت شدید ۵۰ درصدی در روشنایی و کنتراست می شود. حتی صفحه های نمایش OLED که جدید ترین فناوری در صفحات نمایش است در زاویه دید کم دچار افت ۳۰ درصدی روشنایی و تغییر رنگ ۳۰ درصدی می شوند. بنابراین زاویه دید استاندارد معنی خاصی ندارد و نمی تواند معیار تصمیم گیری باشد.
به خروجی و ورودی های تلویزیون اهمیت بدهید ممکن است تعداد و نوع خروجی و ورودی های تلویزیون مورد نظرتان در ابتدا خیلی برایتان اهمیت نداشته باشد. فقط وقتی متوجه می شوید چه کلاهی سر خودتان گذاشته اید که تعداد پورت های تلویزیون جدیدتان جوابگوی نیازهایتان نیست چون ظاهر و اعداد و ارقامی غیر واقعی ذهن شما را به خود مشغول کرده بود و واقعیت مورد نیاز را فراموش کرده بودید. بنابراین این موضوع را بیش از پیش جدی بگیرید.
هر تلویزیون صفحه باریک جدید به تعدادی ورودی و خروجی مجهز است که به شما اجازه می دهد وسایل جانبی مثل پخش کننده (DVD یا بلو ـ ری)، گیرنده دیجیتال، سیستم های صوتی، کنسول های بازی یا حافظه های فلش را به آن متصل کنید.
اگر با کیفیت ترین تلویزیون بازار را بخرید که تولید کننده در تعداد پورت های آن خساست به خرج داده، در حقیقت پولتان را دور ریخته اید. پس قبل از این که دست به جیب شوید و فروشنده فاکتور را صادر کند، از همان اول محل پورت ها را بررسی کنید و مطمئن شوید تلویزیون مورد نظرتان به حداقل 3 ورودی HDMI، دو ورودی USB و یک ورودی AVI مجهز باشد.
رزولوشن در تصاویر ثابت و متحرک را چک کنید هنگام خرید،رزولوشن تلویزیون را حتما چک کنید. با این روش خواهید فهمید که پنل تلویزیون شما با کیفیت است یا یک پنل معمولی است. روش چک کردن Static Resolution به این صورت است که ببینید آیا قادرید زمانی که یک عکس یا یک تصویر فریز شده از شخصی را می بینید تار های موی وی را طوری ببینید که قابل شمارش باشند (تارهای موی شخص محو نشده باشد).
روش چک کردن Motion Resolution (رزولوشن تصویر متحرک) هم براحتی توسط یک صحنه ورزشی امکان پذیر است. دقت کنید که مثلا پای فوتبالیست ها هنگام دویدن و یا شوت زدن نباید حالت محو پیدا کند.
با توجه به نکات ذکر شده، شاید چندین گزینه را از بین انتخاب هایتان حذف کنید یا چند گزینه را به انتخاب هایتان اضافه کنید.
نسبت کنتراست یا Contrast Ratio یکی از مواردی که هنگام خرید تلویزیون باید بخوبی از آن مطلع شوید و بهترین را انتخاب کنید، نسبت کنتراست تلویزیون مورد نظر شماست. این مقدار نسبت بیشترین میزان روشنایی رنگ سفید به کمترین میزان روشنایی رنگ سیاه کامل را نشان می دهد.
عدد مذکور وقتی بسیار مهم می شود که شما در یک محل کم نور به دیدن تصویر صفحه نمایش بپردازید. اگر محل استفاده شما در روشنایی باشد این عدد کمتر اهمیت پیدا می کند. این عدد برای صفحه نمایش (LCD یا LED) بیش از ۱۵۰۰ باید باشد. برای پلاسما تا ۴۰۰۰ هم قابل دسترسی است. بنابراین اگر شما می خواهید به کنتراست های بالاتری دسترسی داشته باشید باید سراغ OLED بروید.
پلاسما را هرگز فراموش نکنید شاید تبلیغات گسترده در بازار مصرف تلویزیون های دیجیتال باعث شده تا تکنولوژی پلاسما در ذهن اکثر خریداران به فراموشی سپرده شود اما نباید فراموش کنید تصاویر تلویزیون های پلاسما هرگز کیفیتی بدتر از ال سی دی ها یا ال ای دی ها ندارند.
فقط به این موضوع خوب دقت داشته باشید که برای دیدن تصاویر با کیفیت تری در تلویزیون های پلاسما باید فضای مناسبی در اختیار داشته باشید بنابراین اگر فضای کافی در اختیار دارید سعی کنید گزینه پلاسما را هرگز فراموش نکنید.
3 بعدی های جذاب با توجه به ورود تلویزیون های سه بعدی به بازار ایران بدون تردید یکی از مسائلی که ذهن بیشتر خریداران تلویزیون را به خود جلب کرده توانایی پخش تصاویر سه بعدی است، در صورتی که اکنون با توجه به کمبود امکانات و ناتوانی در ارسال تصاویری سه بعدی در ایران و البته کمبود فیلم های سه بعدی این اهمیت زیاد مورد نیاز شما نیست و اگر قصد آینده نگری نیز دارید، بد نیست توجه داشته باشید باتوجه به زمان کارکرد قطعات الکترونیک که معمولا برحسب ساعات کارکرد تهیه می شوند لازم است هم اکنون از دیدن تصاویر با کیفیت لذت ببرید تا این که در انتظار دیدن تصویری سه بعدی دوباره راهی بازار برای خرید تلویزیونی جدیدتر شوید.
برای کنترل های لمسی، پول اضافه نپردازید با دیجیتالی شدن زندگی ما اکثر وسایل الکترونیک مثل موبایل با استفاده از برخی نرم افزارها بایکدیگر ارتباط برقرار می کنند. البته در این میان بد نیست بدانیم بیشتر تلفن های همراه امروزی قابلیت تبدیل شدن به کنترل لوازم خانگی مثل تلویزیون و سینمای خانواده را دارند؛ بنابراین زیاد به امکانات روی کنترل دستگاه زیاد دل نبندید چون برای هریک از شاستی های روی آن کنترل مجبور به پرداخت اضافه بها هستید در حالی که تلفن همراه هوشمند شما هم اکنون تمام این امکانات را دارد.
ولخرجی ممنوع! حالا با توجه به اطلاعات موجود تلویزیون خود را انتخاب کرده اید و پس از پرداخت صورت حساب فروشنده به شما می گوید به منزل بروید و منتظر دریافت تلویزیون خودتان باشید اما وقتی تلویزیون را دریافت می کنید ممکن است از شما بابت حمل متناسب با طبقات منزل مبلغی درخواست کنند بنابراین سعی کنید از فروشگاهی خرید کنید که هزینه حمل و نصب تلویزیون رایگان باشد، اما داستان هنوز تمام نشده گاهی اوقات وقتی متصدی یا نصاب به منزل شما مراجعه می کند پیشنهادهای مختلفی به شما می دهد که عبارت است از خرید میزتلویزیون، بسته های نگهداری از تلویزیون (دستمال و مواد پاک کننده مخصوص) یا خرید دستگاه نویزگیر برق و در نهایت آنتن های جانبی. یاد بگیرید به این پیشنهادها «نه» بگویید چون فقط یکی از آنها را نیاز دارید آن هم نویزگیر یا محافظ برقی است که آن را هم می توانید با قیمتی مناسب از فروشگاه های الکتریکی تهیه کنید.
هوشمند یا غیرهوشمند، مساله این است وقتی به بازار می روید بیشترین صفحه نمایش هایی که می بینید تلویزیون های هوشمند است که گاه فروشنده با به کار بردن این جمله که «این تلویزیون ها بزودی جایگاه خاصی در زندگی شما خواهند داشت» البته احتمالا صد سال آینده! اتصال به اینترنت، تبادل اطلاعات، دسترسی به شبکه های اجتماعی و به اشتراک گذاشتن محتواهای هیجان انگیز همیشه وسوسه کننده است اما با سرعت و محدودیت هایی که اینترنت فعلی ما با آنها روبه رو است هیچ کدام از این امکانات برای شما قابل استفاده نخواهد بود. پس سعی کنید امکانات اتصال اینترتی را در رایانه های شخصی خود مدنظر داشته باشید و تلویزیون های هوشمند نخرید یا دست کم نگذارید قابلیت های هوشمند تنها متر و معیار انتخابتان باشد.
اینچ مناسب انتخاب کنید از آنجا که امروزه انتخاب اندازه تلویزیون مورد نظرمان تقریبا کار مشکلی شده و به عنوان یکی از نکات بسیار مهم در انتخاب مشتریان از آن یاد می شود، بهتر است قبل از فکر کردن درباره اینج (اندازه) تلویزیون ابتدا اتاقی که قصد استفاده از آن را داریم اندازه بگیریم چون علاوه بر تاثیرگذاری در کیفیت تصویر محصولات، می توانیم قیمت مناسب تری هزینه کنیم.
سایز یا اندازه صفحه نمایش تلویزیون که با واحد اینچ مشخص می شود، طول قطر صفحه نمایش تلویزیون است و هم اکنون تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی موجود در بازار از اندازه 26 اینچ تا بیش از یکصد اینچ تولید شده اند و پلاسماها هم اندازه ای میان 42 تا 150 اینچ دارد.
این در حالی است که با بالا رفتن اینج تلویزیون، قیمت و کیفیت تصویر نیز افزایش خواهد یافت. اما بد نیست بدانیم ارتباطی مستقیم در اندازه اتاق مورد نظر و اندازه تلویزیون برقرار است که اگر به آن بی توجه باشیم بدون تردید از کیفیت مطلوب تصویر تلویزیون خریداری شده هرگز لذت نخواهید برد و صرفا پول بیشتری پرداخت کرده اید.
بنابراین قبل از وارد شدن به فروشگاه ابعاد اتاقی که قرار است از این تلویزیون استفاده کنید درنظر داشته باشید و پس از آن میان برندهای موجود به دنبال بهترین گزینه باشید چون همان طوری که قرار دادن یک صفحه نمایش کوچک در یک سالن بزرگ مفید نیست، یک صفحه نمایش بزرگ هم در یک اتاق کوچک می تواند عذاب آور باشد.
هر چند شیوه یا قانونی برای انتخاب ابعاد یا همان اینچ تلویزیون مدون نشده اما برخی از تجربیات و تئوری ها در این زمینه می تواند مفید فایده باشد. در جدول زیر حداقل و حداکثر فاصله ای که می توانید از یک صفحه نمایش با اندازه خاص بگیرید، مشخص شده است. مثلا اگر برای یک اتاق خواب کوچک می خواهید مدلی را انتخاب نمایید، بهتر است همان مدل های 30 اینچ و حتی کوچک تر را در نظر بگیرید ولی برای یک سالن پذیرایی بزرگ قاعدتاً باید مدل های بزرگ تر را انتخاب کنید.
انتهای پیام/
ممنونم از اطلاعاتتون
لطفا در مورد وسایل الکتریکی منزل هرکدام به همین صورت اطلاعات به کابران بدید ممنونم میشم تا موقع خرید انتخاب خوبی داشته باشیم