محمد عباسی نظری داروساز در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اصطلاح داروهای کورتونی اشتباه است و گروه کورتیکو استروییدها برای این دستجات دارویی استفاده شود، زیرا کورتون نام تجاری یکی از این گروه است.
وی در خصوص عوارض این گروه داروها اظهار داشت: علی رغم عوارض زیادی که این داورها به دنبال دارند ولی متاسفانه طیف کاربردی خیلی وسیعی داشته و در برخی بیمارها پزشک مجبور است که این قبیل داروها را تجویز کند.
نظری در ادامه گفت: باید بعد از مصرف این داروها، بیماران از نظر عوارض بیماری پایش شوند.
این داورساز با اشاره به این که میگویند داروهای کورتیکو استروییدی باعث "پوکی استخوان" میشوند، تصریح کرد: در شرایطی که بیش از سه ماه و آن هم با دوزهای بالا مصرف شود، این احتمال وجود دارد و در اینگونه موارد پزشک با انجام روش دانسیومتری پوکی استخوان را مشخص میکند و در صورت لزوم برای بیمار مکمل کلسیم تجویز میشود همچنین گاهی اوقات این داروها باعث افزایش قند خون نیز میشوند که باید مورد بررسی قرار گیرند.
وی تصریح کرد: عوارض این گروه از داروها را نمیتوان طبقهبندی کرد و در کل و در درازمدت باعث افزایش سدیم و نیز کاهش پتاسیم میشوند، همچنین با تاثیرگذاری روی ارگانهای بدن موجب بروز آب مروارید میشود.همچنین در بعضی افراد باعث افزایش اسید معده میشود.
وی به پمادهای کورتیکو استروییدی اشاره کرد و گفت: مصرف این پمادها در دراز مدت و به علت اینکه به خوبی از پوست جذب میشوند همان عوارض ذکر شده را ایجاد میکنند.
زرگر افزود: نکته مهم در بیماران مصرف کننده، پایش و مونیتورینگ است و بیمار نباید هیچگاه خودسرانه از این گروه دارویی استفاده کند، همچنین نباید به شکل ناگهانی مصرف را قطع کند.
وی در خصوص عوارض قطع ناگهانی گفت: در صورت مصرف بیش از دو هفته، قطع ناگهانی خیلی خطرناک است، زیرا باعث سرکوب محور هیپوفیز – هیپوتالاموس – آدرنال میشود و کورتیزول داخل بدن ترشح نمیشود.
انتهای پیام/