به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، مسعود سلطانیفر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه شصت وششمین جلسه علنی از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران "هزار و دویستمین جلسه متوالی" که به صورت فوقالعاده امروز تشکیل گردید؛ درخصوص وضعیت گردشگری و صنایع دستی در این جلسه به یک میلیون مکان، بنا، سایت و محوطه تاریخی در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: از این تعداد برخلاف قانون به ثبت رسیده در سال 1309 درخصوص حراست عتیقهجات و میراث فرهنگی تا کنون کمتر از 31000 مکان، بنا، سایت و محوطه تاریخی به ثبت رسیده که این میزان معادل تنها 3 درصد از کل فضاهای تاریخی و گردشگری درکشور است.
وی افزود: از این مجموعه حدود شانزده بنای نفیس و فاخر در یونسکو ثبت جهانی شده و حدود 47 مورد دیگر نیز مورد ثبت است و بقیه آن درخلال سالها و قرنهای آینده شناسایی خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه میزان حجم کارهایی را باید در این حوزه انجام شود را فراتر از آنچه تاکنون انجام شده دانست و افزود: این امر نیازمند یک عزم ملی چرا که تاکنون از یک میلیون فضای باستانی و گردشگری شناخته شده در کشور تاکنون 32 هزار مورد شناخته شده که این امر معادل 3 درصد از کل بوده و درحدود کمتراز یک درصد آن نیز برنامههایی در خصوص احیا و مرمت صورت پذیرفته است.
سلطانیفر با بیان اینکه برای آزادسازی حریم این مکانها بناها و سایتهای شناسایی شده نیازمند حداقل 10 میلیارد دلار هزینه هستیم، اظهار داشت: این به معنی اختصاص 32 هزار میلیارد تومان بودجه هر ساله در کشور است که در طول 10 سال معادل 320 هزار میلیارد تومان خواهد شد.
وی تصریح کرد: این اعتبار در مقایسه با اعتبار اختصاص یافته با سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری به میزان یک به صد است که این امر بیان کرد نیازمندی این سازمان به تعامل با سایر دستگاهها و شهرداریها و به ویژه شهرداری تهران است.
معاون رئیس جمهور تعداد کل موزههای موجود در کل کشور را 447 موزه عنوان کرد و افزود: از این تعداد 231 مورد متعلق به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سایر آن دراختیار سایر سازمانها و موزههای شخصی بوده که از این تعداد 100 مورد تنها در تهران است.
*** 25 درصد از موزههای کل کشور در تهران
سلطانیفر در ادامه در خصوص حوزه صنایع دستی و گردشگری با اشاره 460 رشته صنایع دستی شناخته شده در دنیا از ایران به عنوان سومین قطب صنایع دستی در جهان پس هند وچین یاد کرد و اظهار داشت: هم اکنون با فعالیت دو میلیون نفر در 352 رشته این حوزه فعال بودیم که این بیانگر ایجاد ظرفیت اشتغال فراوان در این حوزه است.
***صادرات سالیانه 75 درصد از کل تولیدات فرش کشور
وی میزان تولیدات سالیانه فرش درکل کشور را حدود دو میلیون متر مربع عنوان کرد و افزود: از این میزان حدود 1.5 میلیون متر مربع صادر میشود که این امر بیانگر عرضیابی قابل توجه در کل کشور است و باید اقدامات گستردهای در ارتباط با بازرگانی داخلی و خارجی در این حوزه صورت گیرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعداد کل گردشگران سال 1950 در دنیا را 25 میلیون نفر عنوان کرد و افزود :این تعداد در سال 2005 به 800 میلیون نفر افزایش یافت و درسال 2013 نیز تعداد گردشگران جا به جا شده در کل دنیا به میزان یک میلیارد و 187 میلیون نفر بود که درآمدی معادل هزارو 250 میلیارد دولار برای کشورهای مختلف جهان ایجاد نمود.
خبر تکمیل میشود...