به گزارش
گروه بازار باشگاه خبرنگاران، سید مهدی سجادی رئیس اتحادیه گرمابهداران تهران درباره اوضاع این صنف قدیمی گفت: اتحادیه گرمابهداران استان تهران از سال 1320 تأسیس و شروع به کار کرد و با توجه به نبود گاز شهری و آب مناسب از رونق خوبی برخوردار بود.
درگذشته مردم زمانی در هفته را به استحمام در گرمابهها اختصاص میدادند. اینگونه حمامها دارای 2 بخش خصوصی و عمومی بود و تا قبل از آمدن گاز شهری در تهران ازجمله شغلهایی بود که از درآمد و مشتری خیلی خوبی برخوردار بود.
وی ادامه داد: از 15 سال قبل و پس از به روز شدن زندگیها و البته افزایش قیمت و از همه مهمتر آلودگی در برخی از این حمامها، استقبال مردم کاهش یافت و کمکم حمامها به تخریب و تغییر کاربری روی آوردند. بر اساس آخرین آمار 1400 گرمابه در استان تهران فعال بود که این تعداد آکندن به 140 حمام رسیده است و هرچند وقت یکبار نیز از این تعداد کم میشود.
سجادی با اشاره به لزوم توجه به این صنف یکی از مشکلات موجود گرمابهها را بالا بودن هزینههای مصرفی برای صاحبان آنها و درآمد پایین ذکر و بیان کرد: شاید اگر به حمامهای کنونی در تهران مراجعه کنید متوجه کمبود نظافت و بهداشت در آن مکانها شوید مهمترین دلیل خدمترسانی ضعیف درآمد بسیار پایین این اشخاص از این شغل است.
رئیس اتحادیه گرمابهداران تهران افزود: بعد از اجرای مرحله اول هدفمندی یارانهها در دیماه 90 نرخ آببها 30 برابر و گاز بها 10 برابر افزایش یافت این سیر صعودی خود برای از پا انداختن یک شغل کافی است در این مدت اگر این تعداد نیز حمام فعال و نیمه فعال در تهران باقی ماندند به دلیل مشکلاتی است که گاه مالک ملک و صاحب سرقفلی باهم پیدا کردند. اکنون 6 حمام فعال در تبریز دایر است.
لازم به ذکر است قشر کارگران بیشترین و مهمترین مشتریهای این گرمابهها هستند البته در این میان پیرمرد و پیرزنهایی نیز هستند که هنوز در حمامهای خانگی استحمام نمیکنند و به گرمابهها میروند. با توجه به سابقه تاریخی این شغل در کشور بسیاری از افراد برای نقلقول تاریخ و گذشته برای فرزندان خود به سراغ گرمابههای قدیمی که امروزه گردوغبار گرفته است میروند.
وی همچنین از تمام شدن نسل دلاک و کارگر گرمابه خبر داد و گفت: حمامهای سنتی ایران در ترکیه ساخته شده و به نام ترکیه ثبت شدهاند و از طریق تبلیغات در این رابطه جذب گردشگر و درآمدزایی میکنند.
سجادی یادآور شد: آموزش ماساژ نیز توسط دانشگاه شاهد تدریس میشود و در حال حاضر به دنبال ثبت قسمتهای درسی این رشته در سازمان فنی و حرفهای هستیم.
آخرین قیمتهاسجادی نرخ استحمام در گرمابههای تهران بر اساس آخرین مصوبه مجمع امور صنفی را به شرح زیر بیان کرد: (گرمابههای درجهیک) عمومی: 42 هزار و 500 ریال، خصوصی: 50 هزار ریال (گرمابههای درجهدو) عمومی: 37 هزار و 500 ریال، خصوصی: 45 هزار ریال است.
ضمن اینکه نرخ مقرر برای مدت یک ساعت و برای هر ۱۵ دقیقه اضافی مبلغ 12 هزار و 500 ریال برای درجهیک 11 هزار و 500 ریال اضافه برای درجهدو است. مدت استحمام برای یک نفر یک ساعت، دو نفر یک ساعت و ربع و سه نفر یک ساعت و نیم است.
هزینه استحمام کودکان کمتر از پنج سال نصف نرخ مصوب است. مدیر گرمابه موظف است اصل گواهینامه نرخ را در محلی که توسط مراجعین قابلمشاهده باشد نصب کنند.
وی خاطرنشان کرد: در کنار این موارد لازم به ذکر است که با متخلفین در این حوزه نیز برخورد و حتی پروانه کسب باطل میشود ازاینرو هموطنان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب را بهوسیله شماره تلفنهای: ۸۸۴۰۶۴۲۸ و ۸۸۴۰۳۶۹۵ یا شماره تلفن: ۱۲۴ اطلاعرسانی نمایند تا متخلفین طبق مقررات قانون نظام صنفی تحت پیگرد قرار گیرند.
رئیس اتحادیه گرمابهداران تهران در پایان ضمن اشاره به اهمیت نظافت و جلوگیری از بیماری عنوان کرد: با توجه به اینکه در این دوره مراجعین به حمامها ازجمله اقشار متوسط به پایین جامعه هستند و از همه بیشتر در معرض بیماری قرار دارند لازم است با نگاهی جامع به این شغل قدیمی و البته محبوب در کشور تدبیری برای ادامه حیات آن به نحو احسن اندیشیده شود.
انتهای پیام/
منبع:بازارخبر