نشست «نشانه – معناشناسی مثنوی معنوی» بر مبنای تحلیلی از حکایت طوطی و بازرگان در حمام تاریخی دردشت اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان ، در این نشست مرضیه اطهاری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به عنوان کارشناس و سخنران جلسه به مثنوی معنوی از دریچه نشانه و معنا نگاه می‌کند و به همین خاطر یکی از پر نشانه‌ترین و مشهور‌ترین داستان‌های این مثنوی نیز به این منظور انتخاب شده است.

مثنوی، مشهور به مثنوی معنوی (یا مثنوی مولوی)، نام کتاب شعری از مولانا جلال‌الدین محمد بلخی شاعر و صوفی ایران است. این کتاب از ۲۶٬۰۰۰ بیت و ۶ دفتر تشکیل شده و یکی از برترین کتاب‌های ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت پارسی پس از اسلام است.

این کتاب در قالب شعری مثنوی سروده شده‌است که در واقع عنوان کتاب نیز هست. اگر چه قبل از مولوی، شاعران دیگری مانند سنائی و عطار هم از قالب شعری مثنوی استفاده کرده بودند ولی مثنوی مولوی از سطح ادبی بالاتر برخوردار است. در این کتاب ۴۲۴ داستان پی‌درپی به شیوه تمثیل داستان سختی‌های انسان در راه رسیدن به خدا را بیان می‌کند. هجده بیت نخست دفتر اول مثنوی معنوی به نی‌نامه شهرت دارد و چکیده‌ای از مفهوم ۶ دفتر است. این کتاب به درخواست شاگرد مولوی، حسام‌الدین حسن چلبی، در سالهای ۶۶۲ تا ۶۷۲ هجری/۱۲۶۰ میلادی تالیف شد.

علاقه‌مندان به شرکت در این نشست می‌توانند ساعت 18 پنحشنبه 8 خرداد 92 به حمام تاریخی دردشت اصفهان واقع در خیابان ابن سینا، بازارچه دردشت مراجعه نمایند./س


 

برچسب ها: اصفهان ، مثنوی ، معنوی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.