با افزایش نظارت وزارت بهداشت بر شرکت‌های وارد کننده و توزیع کنندهٔ تجهیزات پزشکی، قیمت این اقلام بسیار کاهش یافته به طوریکه در برخی موارد از نصف نیز کمتر گردیده است.

 خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، با حضور در بیمارستان‌های شهر مشهد به بررسی طرح تحول سلامت در بیمارستان‌های این شهر پرداخت. 
براساس این گزارش، در مجاورت بیمارستان‌های دولتی مشهد، شرکت‌های فروش تجهیزات پزشکی وجود دارند که برخی از همراهان بیماران نسخه به دست از برخی بیمارستان‌ها به سراغ این شرکت‌ها برای تهیه تجهیزات خودشان آمده‌اند. 

یکی از همراهان بیماران در مصاحبه با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: برای یکی از تجهیزات پروتز زانو و انجام عمل در بیمارستان امام رضا (ع) مجبور به مراجعه به این مراکز شده‌ام. 
برخی از فروشندگان تجهیزات پزشکی نیز در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفتند با اجرای طرح تحول سلامت میزان فروش ما کاهش یافته است. 

در این بین به نسخه‌ای برخوردیم که مربوط به پلاتین بود و توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی امدادی مشهد نوشته شده بود که بیمار را به  مراکز فروش تجهیزات پزشکی فرستاده بودند. 
برخی از این شرکت‌های تجهیزات پزشکی به بخش‌های ارتوپدی بیمارستان‌های دولتی مثل امام رضا (ع) ورود کرده و با هرکدام از بیماران گفتگو کردیم که از مراجعه به خارج از بیمارستان برای تهیه تجهیزات پزشکی گفتند. 

یکی از همراهان بیمار بستری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد، گفت: به ما حتی برای تهیه این تجهیزات آدرس داده شد و گفتند در صورت عدم مراجعه به آدرس و تهیه تجهیزات از جای دیگر عواقب آن به عهدهٔ خودتان است. 

رئیس بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در مصاحبه با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: طبق مصوبهٔ وزارت بهداشت باید از ارجاع بیماران به خارج بیمارستان جلوگیری کنیم و در این زمینه کمیتهٔ نظارت داریم. 

وی در خصوص دریافت بودجه از وزارت بهداشت، گفت: برای تامین هزینه‌هاي بيمارستان 6 میلیارد و صد میلیون تومان پول اختصاص داده‌اند. 
 
 رئیس سازمان غذا و دارو برای شرکت در اجلاس معاونین غذا و داروی کشور كه به مشهد سفر كرده بود سری به داروخانه‌های این شهر زد تا از میزان اجرایی شدن طرح تحول سلامت مطلع گردد. 
اما پس از اجرای طرح تحول سلامت در داروخانه‌های اصلی شهر کمتر بیماری را پیدا می‌کردید که برای تهیه دارو به خارج از بیمارستان آمده باشد. 

دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: طبق فاکتور‌های موجود،یک بیمار برای تهیه دارو باید یک میلیون تومان پرداخت می‌کرد اما با اجرای این طرح حدود ۳۰۰ هزار تومان پرداخت نموده است. 

 دیناروند گفت: بر اساس دستور العمل هیچ پزشکی حق ندارد نسخه بنویسد و به بیمار بدهد و این مورد بايد به بخش هاي مربوطه اعلام شود.

وی افزود: اگر این نسخه به دارو خانه خود بیمارستان می‌آمد با پزشک تماس حاصل می‌شد و گفته می‌شد که این دارو نیست و به جای آن داروی دیگری داریم. 
 
 کاهش قیمت استنت قلب 
پزشکان برای بازکردن گرفتگی رگ قلب بیماران قلبی از وسیله‌ای به نام استنت استفاده می‌کنند که این وسیلهٔ پزشکی قبل از اجرای طرح تحول سلامت برای بیماران حدود سه تا چهار میلیون تومان هزینه داشت اما هم اکنون با اجرای این طرح هزینهٔ آن بسیار کاهش یافته است. 

بیماران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران بسیار نسبت به این طرح احساس رضایت کرده و گفتند که هزینه‌های آنها کاهش یافته است. 

پور حسین معاون مرکز قلب شهید رجایی گفت: قیمت استنت تا نزدیک 3.5 میلیون تومان افزایش یافته بود که خوشبختانه با کاهش قیمت آن و افزایش پوشش بیمه‌ای،اگر مبلغی خارج از این باشد از محل طرح تحول سلامت پرداخت خواهد شد. 

وی افزود: آن دسته از افرادی که بیمهٔ تکمیلی دارند،با پوشش 10 درصدي هزينه ها عملا رايگان درمان می‌شوند همچنين اجرای طرح تحول سلامت سبب بهبود شرایط بیماران خواستار تعویض دریچه قلب یا نیازمند به باتری‌های قلب که هزینه درمان را نداشتند و گاهی اوقات به خاطر همین موضوع عمل‌ جراحي آنها کنسل مي شد،گرديده است.
وي ادامه داد:دلیل دیگر کاهش قیمت تجهیزات پزشکی در مرکز قلب تهران نظارت وزارت بهداشت بر شرکت‌های تهیه و توزیع تجهیزات پزشکی است.

برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار