عابدینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
عابدینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
"حسن عابدینی" در گفتگو با
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به سفر "شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح" امیر کویت به ایران، اظهار داشت: رفت و آمدهای دیپلماتیک در سطح سران بین کشورهای منطقه موضوعی است که همواره میتواند به تعمیق روابط کمک کند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره از اینکه امنیت خلیج فارس توسط خود کشورهای این منطقه تامین شود حمایت کرده و همواره بر این باور بوده که در این زمینه نیازی به قدرت فراملیتی وجود ندارد، چرا که از سال 2000 میلادی و اندکی پیش از آن که قدرتهای بزرگی همچون آمریکا، ناوگانهای خود را به خلیجفارس آوردند، این کشورها همواره موجب مشکلات عظیم امنیتی و حتی زیستمحیطی در منطقه شدند.
عابدینی افزود: جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه از جمله کویت دارای مشترکات بسیار فراوانی هستند که از جمله آن میتوان به مباحث عقیدتی، همکاریهای اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیکی که به فراهم کردن زمینه تقویت روابط بیش از پیش دو کشور منجر میشود، اشاره کرد.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به برخی گمانهزنیها پیرامون سفر امیر کویت و میانجیگریها برای گسترش روابط ایران و عربستان، تصریح کرد: به نظر میرسد که مجاری دیپلماتیک بین دو کشور ایران و عربستان هیچ گاه بسته نبوده، آنها همواره در خاک کشور مقابل دارای سفارتخانه، رفت و آمد دیپلماتیکی و همچنین رفتوآمدهای رسانهای و یا غیر رسانهای بودهاند.
عابدینی همچنین افزود: ایران و عربستان در برخی از نهادهای بینالمللی از جمله همکاری در سازمان جهانی اپک، سازمان همکاری اسلامی ، جنبش غیر متحدها و مسائلی از این دست همکاری دارند.
وی افزود: به نظر میرسد کشورهای حاشیه خلیج فارس علیرغم دنبال کردن سیاستهای نه چندان دوستانه امروز به این نتیجه رسیدهاند که روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود را با همسایه شمالی یعنی جمهوری اسلامی ایران گستردهتر کنند.
عابدینی تاکید کرد: این سفر میتواند سرآغاز دور تازهای از روابط میان کشورها باشد که طبعا جمهوری اسلامی ایران از این موضوع حمایت میکند.
این کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد روابط خصمانه برخی از کشورهای عریی که متاسفانه در چند سال گذشته سبب بروز اختلافات طایفهای، مذهبی و همچنین موجب بروز ناامنیها در برخی از کشورها همچون عراق، سوریه و لبنان شده راه به جایی نمیبرد و بهتر است همگان دست به دست هم دهند و در ممالک اسلامی زمینه را برای یک آرامش دائم و همکاری در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فراهم کنند.
انتهای پیام/