به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، هلیکوباکتر پیلوری (به انگلیسیHelicobacter pylori ) گونهای از باکتری هلیکوباکتر بوده و شایعترین موجود ذرهبینی است که انسانها را در بعد جهانی مبتلا به عفونت ساخته است.
بیش از نیمی از مردم دنیا آلوده به این باکتری هستند،باکتری مذکور عامل اصلی بیمارییهایی مثل زخم معده و ناراحتیهای معده و ابتدای روده محسوب میشود.
هلیکوباکتر پیلوری اصولاً باکتری مارپیچی میباشد، اما میتواند به شکل کروی هم تغییر شکل پیدا کند که این شکل هم قابل زیستن و بیماری زاست، اما غیر قابل کشت (در محیط آزمایشگاهی) میباشد وبه مخاط معده متصل میشود (در کل در هر دو شکل قابل زیست و بیماری زاست).
هلیکوباکتر پیلوری علت اکثر موارد زخمهای معده است و باعث بروز بعضی از سرطانهای گوارشی شده و مهمترین علت ایجاد سرطان معده و لنفوم MALT محسوب میشود، اما این میکروب در همه افراد ایجاد سرطان نمیکند، حدود ۱۵٪ از بیمارانی که عفونت طولانی مدت دارند ممکن است یک یا چندین عارضه در آنها ایجاد شود.
طبق تخمینها حدود۵۰-۲۵ درصد افراد کشورهای توسعه یافته و تا ۷۰ الی ۹۰٪ افراد در کشورهای در حال توسعه آلوده به این باکتری هستند. در مناطق در حال توسعه ممکن است تا ۸۰٪ جمعیت تا سن ۲۰ سالگی به این عفونت آلوده شوند. هر چه سن بالاتر برود احتمال گرفتار شدن فرد هم بیشتر میشود.
وضع بد اجتماعی، اقتصادی و تحصیلات پایین از عواملی هستند که احتمال بروز این عفونت را در فرد بالا میبرد. از عوامل دخیل دیگر تراکم جمعیت، زندگی در شرایط غیر بهداشتی، غذا یا آب آلوده و تماس با محتویات معده افراد آلوده را میتوان نام برد. انتقال این بیماری از راه فرد به فرد، و عمدتاً از راههای دهانی-دهانی یا دهانی-مدفوعی انجام میشود.
انتهاي پيام/