رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)خبر داد

اعلام رتبه دانشگاههای 5 کشور در حال توسعه

براساس رتبه بندی بریکس ،رتبه دانشگاههای 5 کشور در حال توسعه اعلام شد که در این رتبه بندی کشور چین با 71 دانشگاه برتر رتبه نخست را کسب کرد.

جعفر مهراد رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر اقتصاد جهان در دستان بازيگران سنتی و تاريخی يعنی آمريکا، اروپا و ژاپن قرار ندارد. برای رقابت با کشورهای پيشرفته، اين کشورها که از نظر اقتصادی رشد پر سرعتی را تجربه می کنند به نظام های دانشگاهی تراز اول نياز دارند.  
 
وی افزود : در رتبه بندی بريکس در بين 10 دانشگاه برتر، 6 دانشگاه به چين، 2 دانشگاه به برزيل و يک دانشگاه به هريک از کشورهای روسيه و آفريقای جنوبی تعلق دارد. رتبه بندی بريکس 200 دانشگاه ممتاز اين کشورها را معرفی کرده است که چين با 71 دانشگاه در مقام نخست و روسيه با 53 دانشگاه در مقام دوم قرار داردهمچنین در بين 50 دانشگاه برتر نظام رتبه بندی بريکس، چين با 21 دانشگاه، برزيل با 10 دانشگاه، هندوستان با 9 دانشگاه و روسيه با 7 دانشگاه حضور دارند. 

مهراد تصریح کرد : 10 دانشگاه اول رتبه بندی بريکس شامل دانشگاه های شينگهوا و پکن به ترتيب رتبه های اول و دوم در چين، دانشگاه دولتی لومونوسف مسکو در روسيه رتبه سوم، دانشگاه علوم و فناوری چين رتبه چهارم، دانشگاه فودان و دانشگاه نانجينگ در چين به ترتيب رتبه های پنجم و ششم، دانشگاه سائوپالو در برزيل رتبه هفتم، دانشگاه شانگهای چين رتبه هشتم، دانشگاه کامپيناس و دانشگاه کيپ تون به ترتيب در برزيل و آفريقای جنوبی هر يک حائز رتبه نهم هستند. 
 
وی با بيان اين نکته که توسعه آموزش عالی در 20 سال گذشته در چين بسيار چشمگير و موفقيت آميز بوده است، تاکید کرد: دانشگاه هايی مانند شينگهوا و پکن اکنون در بين مهمترين توليد کنندگان تحقيقات علمی جهان قرار دارند. چين بودجه تحقيق و توسعه خود را از سال 2008 ميلادی به اين سو به طور متوسط 18 درصد افزايش داده است. 
 
مهرادتصریح کرد : وزیر جديد دانشگاه های هندوستان بودجه آموزش اين کشور را تا 6 درصد از توليد ناخالص داخلی که اکنون کمتر از 4 درصد است، هدف گذاری کرده است. ايرانا انتظار دارد با اين هدف دانشگاه های هندوستان ارتقاء يافته و فارغ التحصيلان دانشگاه های اين کشور از بازار کار اين کشور سهم قابل توجهی را به خود اختصاص دهند. 

وی اظهار داشت : روسيه طرح هايی را برای ارتقاء 5 دانشگاه و حضور در بين 100 دانشگاه برتر جهان تا سال 2020 برنامه ريزی کرده است، در حاليکه هندوستان در اين بخش اعلام کرده است که انتظار می رود 14 دانشگاه از دانشگاه های اين کشور جزو 100 دانشگاه برتر جهان شود. 
 
مهراد خاطرنشان کرد : در اين موقعيت که دولت های غربی به خاطر رکود و فشارهای اقتصادی، سرمايه گذاری اندکی را در دانشگاه های خود به عمل می آورند، دولت های بريکس برای حضور موثر در رتبه بندی های بين المللی و قرار گرفتن تعدادی از دانشگاه های اين کشورها در جمع دانشگاه های تراز اول جهان برنامه ريزی کرده اند. 
 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار