به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری سوشیالیست ورکر ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای نوشت : این پایگاه خبری در مقاله ای به قلم " الکس کالینیکاس" نوشت : در دولت جورج بوش طرح هایی برای ایجاد تغییرات اساسی در خاورمیانه با بهانه حملات 11 سپتامبر مطرح گردید . این دولت ادعای " جنگ علیه ترور " را به عنوان ابزاری استفاده نمود که قدرت نظامی آمریکا را برای گسترش دامنه امپراطوری کاخ سفید در منطقه خاورمیانه به خدمت بگیرد . از آن پس ایالات متحده به شدت حضور نظامی خود را گسترش داد .
بخش اعظمی از نیروهای ارتش آمریکا در همان سال های نخست اجرای این طرح وارد خاک عراق شدند . این ورود با مخالفت های گسترده ای در داخل و خارج این کشور مواجه شد . در داخل عراق علاوه بر مسلمانان سنی ، شیعیان نیز ( از جمله مقتدی صدر ) با این حضور اعلام مخالت نمودند .
در پاسخ به چنین مخالفت هایی واشنگتن صریحا بر اجرای طرح ها و برنامه های خود در منطقه تاکید کرد . بعلاوه در سالهای حضور خود در عراق تلاش کرد تا میان دو مذهب شیعه و سنی اختلافاتی ایجاد نماید . این اختلاف آفرینی موجب ایجاد تنش های قومی و مذهبی در شهرهای عراق در سالهای 2005 تا 2008 شد .
در ادامه این مقاله آمده است : در این مدت ایالات متحده بخوبی متوجه شد که در برهه های زمانی مختلف کنترل امور از دست آنها خارج شده و مسائل آن گونه که آنها پیش بینی کرده اند پیش نمی رود . بخصوص هنگامی که جنبش هایی برای حمایت و پیوستن به القاعده در منطقه تشکیل شد .
در زمستان 2006 نوری مالکی بعنوان نخست وزیر عراق انتخاب شد . ازاین سال تلاش برای فرقه گرایی و اختلاف آفرینی مذهبی درشهرهای این کشور تشدید گردید . به گونه ای که تروریست های تکفیری بعثی که در اقلیت بسر می بردند توانستند در سایه حمایت های غرب از خود تقویت شده و عملیات های تروریستی را در شهرهای عراق بخصوص بغداد گسترش دهند .
به گفته برخی از کارشناسان اوباما تصمیم داشت تا پراکندگی نظامی گسترده ای که دولت بوش ایجاد کرده بود را ساماندهی کند . وی نیروهای آمریکایی را از عراق بیرون کشید . البته خواستار باقی ماندن تعداد اندکی از آنان در خاک عراق بود که نوری مالکی با آن مخالفت نمود . رییس جمهوری آمریکا همچنین اعلام کرد ارتش از افغانستان نیز به شکل تدریجی خارج خواهد شد .
اما مسئله مهم این است که تنها عقب نشینی نظامی از این کشورهای نمی تواند آثار و خسارات چندین ساله یک تجاوز و استقرار نظامی درازمدت را جبران کند . گرچه مقامات پیشین دولتی آمریکا که در دوره ریاست جمهوری بوش فعالیت می کردند عنوان می کنند که بحران کنونی در عراق ناشی از سیاست های عقب نشینی اوباماست اما به عقیده حاکمان فعلی کاخ سفید این بحران , معضلی است که هر دولتی احتمال مواجهه با آن را داشت .
در انتهای این مقاله آمده است :بدون در نظر گرفتن این دست اختلافات میان سردمداران آمریکایی باید گفت که آنچه بیش از هر نکته دیگری در عراق دیده می شود ضعف و ناتوانی آمریکا در سیاست های بین المللی خود بخصوص در خاورمیانه است . چه اوباما و چه بوش بخوبی می دانند که منطقه خاورمیانه به باتلاقی برای واشنگتن تبدیل شده که خود سقوط تدریجی در آن راه نجاتی برای آنها وجود نخواهد داشت .
انتهای پیام /