به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران، دکتر غفارعلی محمودی متخصص سم شناسی و مسمومیت ها و عضو بسیج جامعه پزشکی گفت: به دلیل تغییر در الگوی غذایی در ماه مبارک رمضان و نگرانی ناشی از گرسنگی و افت فشار، معمولا روزه داران پرخوری می کنند و این امر عامل اصلی مسمومیت های غذایی روزه داران می شود.
وی علاوه برآنکه بهم خوردن الگوی غذایی و افزایش حجم غذای مصرفی در ماه مبارک رمضان را علت مسمومیت ها دانست؛ گفت: غذاهای مانده از شب های قبل و غذاهایی که خوب گرم نمی شوند نیز مستعد رشد باکتری ها و بروز ناراحتی های گوارشی و مسمومیت برای روزه داران هستند لذا توصیه می شود در این ماه حتما غذاهای تازه مصرف شود.
دکتر محمودی همچنین خاطر نشان کرد: بیرون گذاشتن طولانی مدت غذا خارج از یخچال جهت سرد کردن، نکته ای است که اکثر مردم رعایت نمی کنند درحالی که قائدتا غذا به محض آنکه مختصری سرد شد باید درون یخچال قرار داده شود و نباید خیلی در معرض هوای آزاد قرار گیرد.
وی افزود: به دلیل اینکه در ایام روزه داری، معده به مدت طولانی خالی بوده و جهت جلوگیری از مشکلات گوارشی، باید افطار با غذای ولرم مانند فرنی یا سوپ انجام شود. بنابراین افطار باید حجم کمی داشته و در سحر بیشتر از سبزیجات استفاده شود که آب آن به مرور آزاد شده و تشنگی را در طول روز کاهش دهد.
انتهای پیام/