"مهدی فضائلی" در گفتگو با
خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، با اشاره به لزوم استیضاح وزیر علوم که این روزها از سوی نمایندگان مجلس تاکید میشود، اظهار داشت: خاطرمان هست که در جریان رای اعتماد وزرای دولت یازدهم یکی از پربحثترین مناقشهها، وزارت علوم، آن هم به واسطه حساسیت و اهمیتش بود.
وی به سابقهها و تجربههای تلخ دانشگاهها در گذشته کشور اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته دستاندرکاران این وزارتخانه رفتاری داشتند که دانشگاه را تبدیل به مجموعهای پرهزینه برای کشور کرد، رفتارهای افراطی آن مقطع موجب سیاستگریزی دانشجویان شده و از طرفی نگاه نامناسبی را به دانشگاه رقم زد؛ اوج این قضایا وقایع 18 تیر بود.
فضائلی با اشاره به حساسیت نمایندگان مجلس در جریان رای اعتماد به وزیر علوم بیان داشت: حساسیت نمایندگان مجلس با نگاه به تجربههای تلخ گذشته امری بود که هم خود دانشجویان، هم اساتید و هم جامعه را آزار داده بود؛ اما در مجموع صحبتها، فرجی دانا رای اعتماد گرفت، رایی که در اطمینان نمایندگان به آن، چهرههای شاخص اصولگرایی نقش جدی داشتند.
این فعال رسانهای تصریح کرد: در جریان رای اعتماد وزیر علوم برخی نمایندگان معتقد بودند، برخی صحبتها و ارزیابیها در مورد فرجی دانا درست نیست، اما اتفاقی که در این 10 ماهه اخیر رخ داده، این نگرانی را مجددا تقویت کرده است که نوع انتصابات، تصمیمگیریها و نگاهی که این روزها در وزارت علوم حاکم است، مجددا دانشگاه را به سمتی میبرد که شاهد فاصله گرفتن دانشگاه از وظایف اصلی خود (کسب، تولید و آموزش علم) هستیم و این دانشگاه را تحتالشعاع قرار میدهد.
فضائلی تاکید کرد: فاصله گرفتن دانشگاه از فضایی با محوریت علم، دانشگاه را وارد فضایی میکند که هم خودش را آسیب میزند و هم برای دولت یازدهم حاشیهسازی میکند و این توجه دولت به اولویتها را کاهش داده است، البته معنی این صحبت این نیست که دانشگاه نباید محیط سیاسی باشد و فعالیت سیاسی کند، چرا که این برداشت نادرست است.
این استاد دانشگاه فعالیت سیاسی صحیح، تحرک سیاسی، همچنین قدرت تحلیل سیاسی را از وظایف دانشجویان در حین تحصیل و کسب علم دانست و افزود: تحرک سیاسی جزء اقدامات دانشگاه خوب است، به این معنا که به همان میزانی که سیاستزدگی در دانشگاه مخرب است، غیر سیاسی بودن نیز خودش آسیبزا و خسارتبار است.
فضائلی با بیان اینکه رفتار سیاسی دانشجویان و ارتباط آن با علم تعادل و نکته بهینهای است، یادآور شد: روندی که اکنون در دانشگاه انجام میگیرد چنین سمت و سویی ندارد، بلکه بیشتر دانشگاه را به سمت حرکتهای تند و افراطی میبرد و این از عمدهترین دلایلی است که فرجی دانا مجددا مورد انتقاد نمایندگان مجلس قرار گرفت و اکنون بحث استیضاح آن مطرح میشود.
وی اعتراضات و گلایههای مربوط به وزارت علوم را تنها منتسب به نمایندگان مجلس ندانست و افزود: دستگاههایی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز نسبت به عملکرد فرجی دانا انتقادات جدی دارند و این در جلسات شورا صریحا مطرح و به وی تذکر داده شد که ظاهرا توجهی نکرده است.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: اتفاقات ده ماه گذشته وزارت علوم باعث شده چهرههایی(اصولگرا و نزدیک به آن) که در جریان رای اعتماد به وزیر علوم از وی حمایت کنند، معترض شده و نسبت به تصمیمگیریها و رفتارهای وزیر علوم انتقاد کنند و این باعث شده که بحث استیضاح وی به طور جدی مطرح شود.
انتهای پیام/