این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: بر همین اساس، وقتی رئیس پارلمان عراق نگاه دلسوزانه و حکمیانه مقام معظم رهبری به عراق را میبیند، اعلام میکند که اولین سفر خود را به ایران میروم.
وی تاکید کرد: روابط ایران و عراق باید استراتژیک باشد و اگر هم تاحالا نبوده به خاطر مشکلات داخلی عراق بوده! چنانچه بارها از سوی مسئولین ایران پیشنهاداتی در ابعاد امنیتی، بهداشت، آموزش و تکنولوژی برای بهبود روابط دو کشور ارائه شده است.
سیدافقهی با بیان اینکه دشمن سعی کرده بود با ایجاد جنگ تحمیلی بین دو ملت ایران و عراق دشمنی ایجاد کند، تاکید کرد: به دلیل ارتباط شکستناپذیری که بین دو ملت وجود دارد روابط آنها به نفع یکدیگر است و کشوری که در ایام گرفتاری بیشترین حمایت را از عراق کرد، همین ایران است و اگر ایران هم مایل به برقراری روابط با عراق نباشد، آنها خود باید خواهان این روابط باشند.
وی در راستای دخالتهای سریالی آمریکا در امور کشورها پرده از نقش مداخله جویانه آمریکا در امور عراق برداشت و گفت: عراق با ایران یک قرارداد نظامی بست تا برای فروش تسلیحات و آموزش نظامی همکاری داشته باشند، اما در حالی که ایران اعلام آمادگی کرده، آمریکا اجازه نمیدهد عراق با ایران در حوزه مدیریت نظامی، آموزش و انتقال تجربیات همکاری داشته باشد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: با آمدن دو شخصیت اعتدالگرا، یعنی فواد معصوم و سلیم جبوری فصل جدیدی در فضای سیاسی عراق و روابط ریاست جمهوری و پارلمان این کشور رو به گشایش است.
سید افقهی اظهار
داشت: انتخاب فوآد معصوم به لحاظ تجربه و ارتباط صمیمی که با گروههای مختلف شیعه
و سنی در داخل عراق، و کشورهای همسایه نظیر ایران در خارج از عراق دارد، نویدبخش
ایجاد وحدت و همگرایی در سطح ریاست جمهوری و پارلمان عراق هست.
وی با اشاره به اینکه سلیم جبوری با اجماع و رأی بالا رئیس پارلمان شد، گفت: گرچه شخصیت او به لحاظ اشراف و تجربه سیاسی به پای اسامهالنجیفی نمیرسد، اما در علوم اسلامی شخصیت تحصیلکردهای دارد! وی هیچگاه شخصیت تقابلی نداشته و به لحاظ منطق اعتدالگراست!
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه در تمام گروهها و بین اهل سنت توافق شد که النجیفی در مقابل سلیم جبوری شکست بخورد، تاکید کرد: این یعنی منطق تقابل در مقابل منطق همکاری و ائتلاف شکست خورده است.
وی در ادامه به مسئله انتخاب نخست وزیر آینده پرداخت و گفت: نشانههای اولیه میگوید آقای مالکی مثل سابق در میان کردها و اهل سنت مورد حمایت نیست و در داخل بیت شیعی هم روی نخست وزیری مالکی اجماع وجود ندارد، اما اینکه چه شخصیتی جایگزین مالکی میشود قطعا آن شخصیت باید از میان ائتلاف قانون باشد و فوآد معصوم باید دستور انتخاب نخست وزیر و تشکیل دولت را بدهد.
وی تاکید کرد: توپ در حال حاظر در زمین ائتلاف ملی است تا ببینیم چه شخصی را برای نخست وزیری کاندیدا میکنند.
سیدافقهی افزود: اگر نهادهای دولتی و پارلمانی متولیانش مشخص شوند و ضمن ایجاد همدلی در بین شیعه و سنی و کرد، با کمک یکدیگر به مشکلات عراق از قبیل امنیت، بهداشت، اقتصاد، آموزش و در رأس آنها به مسئله تروریست و داعش بپردازند، فضا در بعد سیاسی گشایش مییابد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: عراق به عنوان یک کشور جنگزده، تروریستزده و قربانی داعش خیلی از زیرساختهایش در زمینه برق، آب، راه، بهداشت، نفت، صنایع غذایی و شرکتها آسیب دیده همچنین جنگ با ایران، کویت و تهاجم آمریکا به عراق باعث شد تا در این مدت چیزی برای عراق باقی نماند.
وی با بیان اینکه عراقیها از زمانی که با ایران وارد جنگ شدند، روی آرامش را ندیدهاند، تاکید کرد: چنین کشوری از هر لحاظ نیازمند انواع پشتیبانی، کمک رسانی و حمایت در زمینهای علمی، طبی، انرژی و تکنولوژی است.
سیدافقهی در پایان با اشاره به اینکه بعد از خروج آمریکا از عراق، دائما
انفجار، پشت انفجار است و با ناامنی به وجود آمده در عراق داعشیها هر کجا که
دلشان میخواهد بمبگذاری میکنند خاطرنشان کرد: آمریکاییها بعد از اشغال عراق، در بُعد
نظامی ارتش و در بعد امنیتی سازمان امنیت عراق را منحل کردند و از بُعد تکنولوژی و
فناوری هم چیزی برای آنها نگذاشتند.
انتهای پیام/