جناب آقای دکتر علی لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
با احترام، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات، همانطور که مستحضرید آزمون دستیاری پزشکی یکی از مهمترین و سختترین آزمونهای کشور است که سالانه جمع عظیمی از نخبگان این رشته با هم به رقابت میپردازند. اخیراً در مجلس شورای اسلامی 30 درصد از سهمیهی آزمون دستیاری پزشکی کاهش و به مناطق محروم اختصاص یافته است. این در حالی است که سابق بر این، ظرفیت این مناطق جزو ظرفیتهای مازاد بوده و در حال حاضر از سهمیهی اصلی آزمون کسر شده است.
از آنجا که بسیاری از همکاران پزشک نزدیک به چندین سال از عمر خویش را صرف آمادگی این آزمون مینمایند با این روش بسیاری از کسانی که نمرات بالاتری کسب کردهاند یا از انتخاب رشته دلخواه محروم و اجباراً به رشتههایی دیگر خواهند رفت و یا موجب سرخوردگی و یأس در آنان شده و موضوع مهمتر دیگر آنکه به رغم همه زحمات صورت گرفته روی به سوی خروج از کشور مینهند که اکنون نیز به طور فزایندهای قابل مشاهده است. اگر قرار بود این کار بیسابقه به این شکل صورت پذیرد میبایست حداقل از یکی دو سال قبل به اطلاع ذینفعان میرسید تا خود را برای چنین شرایطی آماده سازند.
نکته قابل ذکر و مهم این که علیرغم همه تلاشهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بعضاً فرستادن یک متخصص با آن همه هزینههای گزاف به یک شهر محروم نه تنها مبتنی بر عدالت اجتماعی نیست، بلکه اتلاف وقت، سرمایه و نیروی انسانی است.
لذا از جنابعالی که از علاقهمندان به جامعهی پزشکی میباشید خواهشمند است نسبت به اصلاح روند مذکور که خیر و صلاح کشور و آیندهی جوانان پر امید این مرز و بوم در آن لحاظ شده باشد به هر نحو متقضی که صلاح میدانید اقدام لازم را مبذول فرمائید.
دکتر علیرضا زالی
رئیس کل سازمان نظام پزشکی
انتهای پیام/
دکتر زالی عزیزازوزیر محترم به عنوان ریاست نظام پزشکی بخواهید که با افزایش 3000 نفر نیروی داوطلب و2500 نفر فارغ التحصیل تخصص امسال طرح 12 ساله ما سهمیه زنان راطبق قانون به 4 سال کاهش دهندو با این کارحق ما را به ما بازگردانند ،چرا که ادامه این روند بمدت 12 سال با این تعداد پزشک متخصص عملا غیرممکن بوده و تلف کردن بیهوده نیروی انسانی خواهد بود.اجرتان با خدا باد
راه حل متخصص شدن تمامی پزشکان خانواده واستفاده از آنها در مناطق محروم و متخصص شدن بدون هیچگونه آزمون وبراساس علاقه پزشکان دیگر است در نتیجه سئوال فروشی وتقلب وآموزشگاه وکلاس دستیاری ودرآمد هنگفت از آن برای همیشه ازبین خواهد رفت....
اگر ما برفرض محال تمامی روستاها وشهرستانها را مجهز به تجهیزات تخصصی وفوق تخصصی!!! کنیم آنوقت این همه بیمارستانهای مراکز آموزشی کلان شهرها خالی از بیمار میشود واساتید وهیئت علمی ها و پزشکان باید به جای کارانه ،یارانه دریافت کنند
بالاخره از بین مسئولین یک انسان فهیم ،جوانمرد وصادق پیدا شد تا به این ادعای خام وبدون سند وآمار نیاز به پزشک متخصص در مناطق محروم اعتراض کند.اگر میخواهیم کمبود شهرستانها را بشماریم خیلی زیاد است مثلا تجهیزات تخصصی واتاق عمل تخصصی!! یامثلا پزشک فوق تخصص وامکانات فوق تخصصی تمام بیمارستانهای شهرستانهای نمایندگان مجلس در حد یک درمانگاه سادو وزایشگاه هستند آنوقت دنبال متخصص هستند وطلبکارانه حرف میزنند! آیا این ایده عقلایی است که یک متخصص بدبخت را که نمیتواند به دلیل کمبود امکانات درمانگاهی تخصصی واتاق عمل به مردم خدمت کند اسیر کنند والکی به او حقوق ومزایا وماندگاری بدهند!چقدر ما ساده انگارانه به مشکلات کشور می نگریم!
خدایا به داد این مردم برس!