هدف از کاهش وزن، کاهش بافت و توده چربی است تا فرد مبتلا به عوارض ناشی از چربی اضافه در بدنش نشود. بنابر این کاهش وزن‌های سریع و رژیم‌های غیر اصولی ، علاوه بر کم نکردن توده چربی بدن، عوارض جبران نا‌پذیری برای بدن به همراه دارد.

دکتر سعید حسینی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کاهش بیش از یک کیلو گرم از وزن بدن در طی یک هفته، نشانه از دست رفتن آب بدن و تحلیل رفتن عضله است.

اگر کاهش وزن به دلیل از دست رفتن آب بدن باشد، فرد مبتلا فقط برای مدت کوتاهی، بدن را دچار کم آبی می کند و این کاهش وزن کاذب، با مصرف مجدد آب باز می‌گردد.

دکتر حسینی ادامه داد:از آنجایی که عضلات بدن سهم عمده‌ایی در سوخت و ساز بدن به عهده دارند، در پی کاهش وزن سریع و از دست دادن عضلات و تحلیل رفتن آنها، سوخت و ساز پایه بدن کم می شود و بنابراین دیگر کاهش وزنی اتفاق نمی‌افتد.

این متخصص تغذیه در ادامه گفت: در افرادیکه دچار تحلیل عضلات بدن شده‌اند، چاقی به سرعت و بیشتر از قبل باز می‌گردد و کاهش وزن به ندرت اتفاق می‌افتد.

در این شرایط به سختی و با انجام تمرینات ورزشی بسیار سنگین و حجم دادن به عضلات می‌توان سوخت و ساز بدن را به حالت طبیعی باز گرداند.

این متخصص تغذیه در پایان تأکید کرد: از آنجایی که در رژیم‌های غیر اصولی و کاهش وزن ‌های سریع، تغییرات هورمونی را هم به دنبال دارد، بنابر این توصیه می شود افراد فقط با مراجعه به متخصصین علم تغذیه و رعایت رژیم غذایی اصولی، کاهش وزن ایده‌آل داشته باشند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.