کم‌کاری تیروئید، بیماریهای قلبی، بیماریهای مادرزادی و عفونت‌های مزمن کلیه همه می‌توانند بر رشد قد تأثیر منفی داشته باشد.

منصور بهرامی متخصص کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص علل کوتاهی قد در کودکان اظهار داشت: رشد قد هر انسان به عوامل مختلفی بستگی دارد که سوء تغذیه از مهمترین عواملی است که باید برای هر سن، وزن و شرایط تعادل و تنوع وجود داشته باشد.

وی در ادامه گفت: اولین مرحله رشد انسان شیرخوارگی است که در سال اول عمر افزایش قد 25 سانتیمتر و در سال دوم 12 سانتیمتر و سال سوم به بعد 8 الی 6 سانتیمتر می باشد که این رشد تا اوایل بلوغ ادامه دارد و به طور ناگهانی در بلوغ افزایش رشد سرعت پیدا می‌کند.

بهرامی با اشاره به اینکه رشد قد به چه عواملی بستگی دارد تصریح کرد: طبیعی است که ژنتیک حرف اول را می‌زند و معمولاً قد هر کودک میانگین قد پدر و مادر است همچنین بیمارهای مزمن خود نیز به رشد انسان تأثیرگذار است.

وی عنوان کرد: کم کاری تیروئید، بیماریهای قلبی و ریه، بیماریهای مادرزادی، عفونتهای مزمن کلیه همه می‌توانند به رشد قد تأثیر منفی بگذارد چرا که به عنوان مثال فردی که دچار بیماری قلبی می شود تغذیه بافت‌ها اختلال پیدا می‌کند و خیلی بدیهی است که موجب کوتاهی قد می‌شود.

این متخصص در پایان با اشاره به درمان با هورمون رشد تأکید کرد: بسته به اینکه علت کوتاهی چیست و حتماً توسط اساتید تشخیص و درمان شود می‌تواند کاربرد داشته باشد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۰:۴۷ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
من چهارده سالمه قدم 164 سانت چند باره دست به خود ازاری زدم می خوام قدم بلد بشه تورو خدا یکاری کنید برام تمام
آخرین اخبار