به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، از ابتداي فعاليت دولت يازدهم تاکنون پنج واحد تصفيهخانه آب در بخش شهري و شش واحد تصفيهخانه در بخش روستايي به بهرهبرداري رسيده است به طوريکه در بخش شهري 370 هزار مترمکعب و در بخش روستايي 9 هزار مترمکعب در شبانهروز به ظرفيت تصفيهخانههاي آب کشور افزوده شدهاست.
يکي از برنامههاي تامين آب باتوجه به اهميت آب شرب آحاد جامعه، تامين آب شرب جوامع شهري و روستايي است که براي اجرايي کردن اين برنامه، اقدامهاي متعددي در وزارت نيرو انجام شده است.
در همين جهت درسال نخست استقرار دولت يازدهم، 23 طرح آبرساني با ظرفيت 8240 ليتر بر ثانيه در استانهاي مختلف کشور (خوزستان، خراسان رضوي و جنوبي، سمنان، فارس، قزوين، کرمان، کردستان، قم، کهگيلويه و بويراحمد، گلستان، گيلان، مازندران، مرکزي، هرمزگان ويزد) با هزينه اجرايي 7108 ميليارد ريال به بهرهبرداري رسيده است.
براي انتقال و توزيع آب در سطح شهرها، حدود 850 کيلومتر خط انتقال آب و 2780 کيلومتر شبکه توزيع آب و در بخش روستايي نيز 2500 کيلومتر خط انتقال و 2900 کيلومتر شبکه توزيع آب احداث شده است.
در نخستين سال فعاليت دولت يازدهم، از مجموع 775 هزار رشته انشعاب آب واگذارشده، بهترتيب 560 هزار رشته به بخش شهري و 215 هزار رشته به بخش روستايي اختصاص دارد بهنحوي که شمار مشترکان در بخش آب شرب شهري به حدود 14.5 ميليون رشته و در بخش روستايي به حدود 4.9 ميليون رشته رسيده است.
باتوجه به تامين پايدار آب براي مصارف شرب در طول شبانهروز، احداث مخازن ذخيره آب از ضرورتهاست.
در همين جهت در سال نخست استقرار دولت يازدهم، در بخش شهري 170 باب مخزن ذخيره با حجم حدود 462 هزارمترمکعب و در بخش روستايي 160 باب مخزن با حجم 223 هزار مترمکعب احداث و به بهرهبرداري رسيده است.
با اجراي اين طرحها شاخص جمعيت زيرپوشش شبکه آب شهري با 0.42 درصد رشد درمقايسه با ابتداي استقرار دولت يازدهم به 99.09 درصد و جمعيت زيرپوشش شبکه آب روستايي با 1.1 درصد رشد در همين مدت به 79 درصد رسيده است.
انتهای پیام/