به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، محمدرضا عربی معاون سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان خبر فوق درباره نتایج نشست نمایندگان شرکت ملی نفت با مدیران شرکتهای پالایشی با حضور مدیران بورسی گفت: در این نشست سه جانبه بر سر مسائل فی مابین وزارت نفت و شرکت های پالایشی تبادل نظر صورت گرفت که از دل آن چند تصمیم برای بهبود شرایط پالایشی ها و همچنین رفع ابهام در این صنعت گرفته شد.
وی ادامه داد : قرادادی بین شرکت پالایش و پخش با شرکت های پالایشی امضاء شد که طرفین بتوانند بر پایه قرارداد مستند ارتباط مستمری داشته باشند تا ارتباط دقیقی بین طرفین برقرار شود.
عربی درباره بحث دوم مطرح شده در این نشست گفت: مسأله کیفی سازی مسأله مهمی بود که ابهام زیادی داشت، بنابراین مقرر شد این فرمول کیفی سازی با در نظر گرفتن دیدگاه شرکت های پالایشی و در نظر گرفتن فرمول این تصمیم بر عملیات سود آوری شرکت ها به نتیجه قطعی برسد و یک فرمول جامعی در نظر گرفته شود که هم کیفی سازی و بهبود کیفیت محصولات پالایشی انجام بگیرد و هم پالایشی ها از اجرای این طرح توسعه ای متضرر نشوند.
این مقام مسوول تصریح کرد: مقرر شده است، ظرف چند روز آینده، نیتجه فرمول کیفی سازی قطعی و قراردهای فی مابین امضا شود که با روشن شدن این موضوع به روند سود آوری شرکت های پالایشی کمک خوبی می شود.
وی درباره طرح های توسعه ای شرکت های پالایشی گفت: تا اواخر شهریور فرآیند نهایی شدن طرحهای توسعه ای با همکاری شرکت پالایش و پخش به نتیجه می رسد و همان نقشه ، راهی برای طرح های توسعه ای که باعث افزایش کیفیت محصولات شرکت های پالایشی و افزایش قیمت محصولات با ارزش افزوده بالاتر می شود.
معاون سازمان بورس تأکید کرد: با توجه به اینکه شرکت پالایش و پخش حکم نماینده شرکت ملی نفت را دارد این نشست و سایر نشست ها به منظور شفاف شدن اطلاعات و اعداد و ارقام مبادله شده بین طرفین است.
وی توضیح داد: رابطه شرکت ملی نفت به واسطه شرکت پالایش و پخش با شرکتهای پالایشی انجام می گیرد چون صنعت پالایشی همزمان در نقش خریدار و فروشنده با شرکت نفت است این جلسات کمک می کند بعضی مسائل که با ابهام همراه است طی این جلسات شفافیت شود و سهامداران اطلاعات دقیق تری از شرایط صنعت داشته باشند.
این مقام مسوول درباره دو نتیجه دیگر این نشست گفت: بعضی پالایشگاه ها بخاطر اینکه وزارت نفت بالانس انرژی را نگه دارد مجبور به تولید برخی محصولاتی می شوند که هزینه های سر باری برای شرکت های پالایشی به همراه می آورد و این موضوع بر آنها مرقون به صرفه نیست بنابراین در این نشست مقرر شد با برخی کمک های جانبی، اثرات برنامه تولیدی که وزارت نفت به شرکت های پالایشی می دهد، جبران شود.
عربی در بخش پایانی گفتگو خود با سنا درباره فروش محصولات پالایشی در بورس کالایی گفت: معامله محصولات پالایشی در بورس کالا اشکالاتی دارد که مقرر شد، راهکار فروش محصولات پالایشی در بورس تسهیل شود.
انتهای پیام/