سازمان بهداشت جهانی که مرکز آن در ژنو است، برای جلوگیری از شیوع گسترده‌تر بیماری ابولا، "دستور کاری" تنظیم کرده و از کارکنان و نهادهای وابسته به این سازمان خواسته است، برای حفظ جان خود، آن را به تمامی رعایت کنند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، سازمان بهداشت جهانی (WHO) روز جمعه (۲۲ اوت) در ژنو اعلام کرد که "دستور کار" تنظیمی از سوی این سازمان بر اساس تجربیات گردآمده از موارد ابتلا به بیماری ابولا تنظیم شده است. فدلا شیب، سخن‌گوی این سازمان، چارچوب زمانی اعتبار این دستور کار را، ۶ تا ۹ ماه آینده اعلام کرد.
 

شیب در پاسخ به خبرنگاران که "آیا ریشه‌کن کردن این بیماری به این ترتیب تا سال ۲۰۱۵ نیز به طول خواهد انجامید؟" گفت: هیچ کس نمی‌داند، چه وقت شیوع این بیماری متوقف خواهد شد.
 

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی بیماری ابولا بیشترین قربانیان خود را از کشورهای سیرالئون، لیبریا و گینه گرفته است. از کشور پرجمعیت نیجریه در آفریقا، ۴ تن در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. در جمهوری دموکراتیک کنگو، از ۱۱ اوت تا کنون ۱۳ تن قربانی شده‌اند. به گزارش مقامات محلی، حدود ۸۰ تن از کسانی که با این بیماران در تماس بوده‌اند، در حال حاضر در قرنطینه و تحت مراقبت شدید به‌سر می‌برند.

بنا بر آمار سازمان بهداشت جهانی، تا کنون ۱۳۵۰ تن در اثر این بیماری جان خود را باخته‌اند.
 


چندین کشور آفریقایی مرزهای خود را برای جلوگیری از شیوع بیماری ابولا به روی همسایگان خود بسته اند. سنگال، روز ۲۱ اوت ورود به این کشور را برای شهروندان گینه ممنوع اعلام کرد. این ممنوعیت، کشتی‌ها و هواپیماهایی که از گینه، سیرالئون و لیبریا به مرزهای آبی و زمینی این کشور وارد می‌شوند را نیز در بر می‌گیرد.
 
آفریقای جنوبی هم‌چنین برای کسانی که از کشورهای "ابولاخیز" می‌آیند، ممنوعت روادید صادر کرده است. این امر شهروندان آفریقای جنوبی را که در این کشورها بسر برده‌اند، نیز شامل می‌شود. این افراد، ابتدا پس از گذراندن یک دوره‌ی قرنطینه، در صورتی که نشانه‌های ابتلا به این بیماری در آنان مشاهده نشود، اجازه‌‌ی ورود به کشور خود را کسب می‌کنند.
 
"سازمان‌جهانی مبارزه با گرسنگی" بسته‌شدن مرزهای این کشورهای آفریقایی را تهدیدی برای رساندن کمک‌های دارویی و مراقبتی به بیماران ابولایی ارزیابی می‌کند.
 
 ابولا بیشترین قربانیان خود را از کشورهای سیرالئون، لیبریا و گینه گرفته است
 
بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی، درمان با داروی آزمایشی "زیمپ" در لیبریا، با موفقیت همراه بوده است. این سازمان روز ۲۱ اوت اعلام کرد که وضعیت جسمی پرستار و پزشکی که در لیبریا به ابولا مبتلا شده بودند و با "زیمپ" درمان می‌شدند، "رو به بهبودی" است. در آمریکا، مقامات بیمارستانی که چندی پیش پزشکی مبتلا به ابولا در آن بستری بود و با این داروی آزمایشی درمان می‌شد، اعلام کردند که وی سلامتی خود را بازیافته و از بیمارستان مرخص شده است. پس از آن، دولت لیبریا از آمریکا خواست، "زیمپ" را در اختیار بیماران این کشور هم قرار دهد.
 
"زیمپ" ترکیبی از آنتی بیوتیک‌های گوناگون است که به سلول‌های پروتئینی ویروس حامل بیماری حمله می‌کند. هنوز پژوهشی پزشکی در باره‌ی پیامدها، عوارض جانبی و خطرات استعمال این دارو صورت نگرفته است. برخی از نهادهای بین‌المللی استفاده از این دارو را به دلیل ناشناخته ‌بودن عوارض آن، "غیراخلاقی" می‌دانند. کارشناسان سازمان بهداشت جهانی، هفته‌ی گذشته، پس از بررسی و بحث در باره‌ی این موضوع، اعلام کردند که "با در نظر گرفتن شرایط موجود"، استفاده از این دارو "غیراخلاقی" نیست. با این حال شرکت تولیدکننده‌ی داروی "زی‌مپ" اعلام کرده که ذخیره دارویی این شرکت به پایان رسیده است.
 
کارشناسان سازمان بهداشت جهانی، قرار است در روزهای ۵ و ۶ سپتامبر در نشستی در ژنو در باره‌ی شیوه‌های استفاده "زیمپ" و چگونگی در دسترس همگان قرار دادن آن، به بحث و گفت‌وگو بپردازند.

انتهای پیام/
برچسب ها: ویروس ، ابولا ، ژنو ، افریقا ، خونریزی ، تب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
آرش
۲۲:۲۱ ۰۲ مهر ۱۳۹۳
وای!خدایا خودت کمکمون کن!لطفا همه دعا کنید!