محققان با مطالعه دندان‌های هشت پا موفق به کشف پروتئینی شدند که استحکام بالایی داشته و می‌تواند به عنوان داربست برای رشد استخوان‌ها استفاده شود.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ محققان مؤسسه آاستار با مطالعه دندان‌های هشت پا موفق به کشف پروتئینی شدند که استحکام بالایی داشته و می‌تواند به عنوان داربست برای رشد استخوان‌ها استفاده شود. این پروتئین دارای نانوورق‌هایی بوده که مسئول استحکام بالای آن است.

دهان هشت پا مجهز به لوله‌های مکنده‌ای است که در لبه آن‌ها دندان‌ها تیزی قرار دارد. این لوله‌ها می‌توانند شکار را به سوی خود کشیده و از آن تغذیه کنند.

نتایج یافته‌های آن‌ها نشان می‌دهد که این پروتئین می‌تواند به عنوان ماده اولیه برای ساخت نسل جدیدی از مواد مستحکم اما انعطاف‌پذیر استفاده شود. این ماده جدید می‌تواند در جراحی‌ها برای بازسازی بخشی از بدن مورد استفاده قرار گیرد.

علی میسرزی و همکارانش در مطالعات قبلی خود نشان دادند که دندان‌های تیز هشت پا به طور کامل از پروتئین ساخته شده است. این گروه به دنبال این موضوع بودند که در این دندان‌ها چه مواد دیگری وجود دارد که موجب استحکام آن می‌شود. از نظر ساختاری دندان هشت پا کاملاً متفاوت از ساختارهای دیگر بدن نظیر استخوان‌ها است. محققان این پروژه موفق به شناسایی نانوورقه‌های پروتئینی با ساختار β شده و کد ژنتیکی آن را نیز رمزخوانی کردند. پژوهشگران دریافتند که این پروتئین می‌تواند به اشکال مختلف در آید.

آن‌ها موفق به شناسایی 37 پروتئین دیگر در دندان هشت پا شدند. محققان به بررسی نحوه چیدمان واحدهای سازنده این پروتئین‌ها (نانوورق‌هایβ ) پرداختند.

تار عنکبوت نیز از ساختارهای مشابه این پروتئین بوجود آمده و به همین دلیل است که استحکام بالایی دارد. این نوع پروتئین‌ جدید می‌تواند همانند ابریشم کاربردهای متعددی داشته باشد. روش تولید آن‌ها نیز بسیار ساده و زیست‌سازگار است. پژوهشگران این پروژه معتقدند که موفق به کشف ماده‌ای شدند که می‌تواند به عنوان داربست برای رشد استخوان مورد استفاده قرار گیرد.



انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار