به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، " عزت الرشق " یکی از رهبران حماس در گفت وگو با شبکه الجزیره خاطرنشان کرد: ما از ابتدا خواهان پایان سریع جنگ بودیم جنگی که بر ما تحمیل شد و آغازگر آن نبودیم بنابر این چاره ای جز دفاع از خود نداشتیم.
وی افزود: طرح اول مصر برای آتش بس فقط یک جمله بود و آن اینکه آتش بس کنید و سپس مذاکره و این در حالی است که اسراییل فقط تحت فشار حاضر به پذیرش حقوق ملت فلسطین است.
عضو ارش حماس با بیان این که آنچه به زور از شما غصب شده جز با زور باز نمی گردد، خاطرنشان کرد،: به همین دلیل ما طرح اولیه مصر در باره آتش بس را قبول نکردیم. این طرح هیچیک از مطالبات ملت فلسطین را که برایشان جان داده بودند در بر نمی گرفت.
الرشق گفت: هر چند همه خواسته های ما در طرح نهایی آورده نشد اما به چهار مورد اساسی از جمله توقف جنگ، بازسازی نوار غزه، بازگشایی گذرگاه ها و آزادی عبور و مرور افراد و انتقال کالاها از گذرگاه ها و مورد آخر امکان ارسال فوری کمک های انسان دوستانه برای مردم غزه، دست یافتیم.
وی افزود: اما در مورد ایجاد فرودگاه و بندر، ما همچنان خواهان آن هستیم و آن را پیگیری می کنیم و از همه وسایل و ابزارها برای رسیدن به حقوق ملت فلسطین در این زمینه نیز بهره خواهیم گرفت.
عضو ارشد حماس تصریح کرد، ملت فلسطین هشت سال است که از محاصره رنج می برد و شعار توقف محاصره نوار غزه را سرداده و اینک در آستانه رسیدن به این هدف است.
الرشق در مورد تونلهای نوار غزه افزود: در این مورد بحث و جدلهای بسیار جدی در مذاکرات صورت گرفت. اسراییل اصرار داشت تا دست کم یک جمله در مورد توقف ساخت تونل از نوار غزه به سوی اراضی اشغالی را در توافقنامه بگنجاند اما ما قبول نکردیم. وی افزود: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ابتدای حملات این رژیم به نوار غزه، گفته بود که هدف جنگ نابودی حماس است اما در اواخر جنگ از نابودی تونل ها سخن گفت بنابر این تلاش داشت دست کم یک جمله در مورد تونلها در توافقنامه آورده شود.
الرشق گفت: اسراییل یک روز موشک ها را خطر راهبردی برای خود می دانست به همین دلیل میلیاردها دلار برای ساخت گنبد آهنین صرف کرد اما سودی نداشت. امروز نتانیاهو مجبور است دیواری آهنین را زیر زمین و در مرز نوار غزه تعبیه کند تا نظامیانش را مورد حمایت قرار دهد. از سوی دیگر ما اعلام کردیم که در خصوص سلاح مقاومت گفت وگویی نمی کنیم. بنابر این در توافقنامه هیچ موردی در خصوص سلاح مقاومت یافت نمیشود.
عضو ارشد حماس افزود: با توجه به این مسایل، چه کسی در جنگ شکست خورده است؟ ملت فلسطین پس از این همه آسیب و درد و رنج همچنان مقاوم است و اکنون در جشن و شادی به سر می برد اما در رژیم صهیونیستی کمیته تحقیق تشکیل شده و بازجویی ها و انتقادها آغاز خواهد شد.
انتهای پیام/