نشریه «پولیتیکو» با ادعای شکلگیری و گسترش ناوگان غیررسمی «سایه» در روسیه و امکان استفاده مسکو از این سیستم کشتیرانی برای حملونقل دریایی استراتژیک در جنگها اذعان کرد که تواناییهای دریایی آمریکا در وضعیت بسیار بدی قرار داشته و واشنگتن با ناوگان ضعیف و فرسوده دریایی خود قادر به مقابله دریایی با روسیه و چین نیست.
این رسانه آمریکایی ادامه میدهد، پیش از تعیین محدودیت ۶۰ دلاری برای نفت روسیه در دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱) از سوی غرب، شرکتهای بیمه دریایی تا حدی پوشش بیمهای نفتکشهای حامل نفت روسیه را لغو کرده بودند، موضوعی که پس از این تحریم به طور کامل اجرائی شد.
این گزارش هدف از این تحریمها از سوی غرب را کاهش درآمدهای نفتی مهم روسیه و احتمالا متقاعد کردن مسکو برای پایان دادن به جنگ در اوکراین مطرح کرده و مدعی شد: اعمال محدودیت قیمت نفت منجر به رشد انفجاری «ناوگان سایه» برای روسیه شده است. این کشتیها که متعلق به شرکتهای غیرشفاف هستند، فاقد بیمه بوده و تحت پرچم کشور گابن و سایر کشورها با حداقل یا بدون هیچ گونه تخصص دریایی حرکت میکنند.
در بخشی از این گزارش آمده است: حمل و نقل دریایی استراتژیک یکی از فعالیتهای نظامی ضروری است که دور از چشم عموم و توسط کشتیهای تجاری انجام میشود که تجهیزات مورد نیاز ارتشها، شامل تانک و سوخت را حمل میکنند.
پولیتیکو ضمن هشدار در مورد امکان استفاده روسیه و متحدانش از ناوگان سایه در صورت راه اندازی یک درگیری جدید اذعان کرد: این در حالی است که تواناییهای دریایی آمریکا در وضعیت وخیمی قرار داشته و سیستم حمل و نقل دریایی استراتژیک این کشور روزهای سختی را سپری میکند. امروزه، ۱۷ کشتی از ۴۴ کشتی رول-آن/رول آف (roll-on/roll-off ships) که توسط فرماندهی حمل و نقل ایالات متحده اداره میشود، بیش از ۵۰ سال قدمت دارند. از طرفی اداره دریایی آمریکا در حال حاضر تنها ۹۲ کشتی دارد که نسبت به تعداد قابل توجه ۲ هزار و ۲۷۷ کشتی در دهه ۱۹۵۰، کاهش داشته است.
این گزارش در پایان با اشاره به این که چین نیز پنج هزار و ۹۹۷ کشتی تجاری تحت پرچم خود و ۸۴۲ کشتی تجاری تحت پرچم هنگ کنگ دارد تاکید کرد: اکنون که ایالات متحده باید برای چشم انداز یک جنگ نظامی نه تنها با روسیه بلکه با چین آماده باشد لازم است اولویت اول واشنگتن در این زمینه تثبیت راهبردی خود باشد.
منبع: ایرنا