یک شرکت فناوری استرالیایی طی قراردادی قرار است با ساخت یک پایگاه راداری، زباله‌های فضایی که باعث آسیب زدن به ماهواره‌ها می‌شوند را ردگیری کنند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، غول امنیتی ایالات متحده اخیرا با یک شرکت فناوری استرالیایی قراردادی را بسته تا با کمک یکدیگر بتوانند زباله‌های فضایی که باعث آسیب زدن به ماهواره‌ها می‌شوند را ردگیری کنند.

این پیمان راهبردی با هدف احداث یک مرکز ردگیری در غرب استرالیا با شرکت مانبرا الکترو اپتیک سیستمز عقد گردیده است.

این پایگاه، شناسایی‌های خود را بوسیلهٔ رصد اپتیکی و لیزری انجام خواهد داد و اجرام خاص فضایی را شناسایی و ردگیری می‌کند.

اجرام معلق در مدار، روزانه از اطراف ماهواره‌ها عبور می‌کنند و می‌توانند باعث بروز میلیون‌ها نقص در سیستم این ماهواره‌ها گردند.

ریک امبروس، رئیس شرکت لاک-هد می‌گوید: پایگاه‌های آگاه سازی زمینی یک برنامهٔ رو به توسعه برای تمامی کشور هاست و نیاز به سرمایه گذاری دارد تا بتوان از فضای اطرافمان محافظت کنیم.
او اضافه می‌کند: ما پیشنهاد می‌کنیم که تصویری واضح‌تر از اجرامی که ممکن است به ماهواره‌ها آسیب بزنند، تهیه شود و با ‌‌نهایت دقت اقدامات مرقون به صرفه‌ای انجام شود.
آن‌ها هزینهٔ این پروژه را بین ۴۵ تا ۷۵ میلیون دلار پیش بینی کرده‌اند.


این تصویر گرافیکی در سال ۱۹۸۹ توسط ناسا ارائه شده که نشان دهنده زباله‌های فضایی است. اما حالا با رند سریع پیشرفت علوم و سفر‌های فضایی، این تراکم اجرام بسیار افزایش یافته است. و امروز حدودا ۲ هزار ماهوارهٔ تبلیغاتی و دولتی در مدار زمین قرار دارد.

به هر حال، این ماهواره‌ها روزانه با ۲۰۰ جرم بسیار کوچک روبرو می‌شوند که با سرعت بسیار زیاد و در حدود ۱۷ هزار و پانصد مایل در ساعت در حرکت‌اند.

محققان تخمین می‌زنند که ۳۰۰ هزار قطعه با ابعاد یک سانتی متر تا اندازهٔ یک توپ هندبال، در مدار زمین هستند که به طور متوسط می‌توانند سالانه یک مدار را منهدم کنند.

در حال حاضر برای رد گیری زباله‌های بیشتر از سیستم‌های راداری فضایی استفاده می‌شوند و ۲۰۰ هزار جرم در مدار را رد گیری می‌کنند.

رد گیری این اجرام کوچک علاوه بر محافظت از ماهواره‌ها در تمامی مامورت‌های فضایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که یک قطعهٔ یک سانتی متری می‌تواند یک موشک چند میلیون دلاری را در چند ثانیه نابود کند و در صورتی که با فضاپیمای سرنشین داری برخورد کنند، جان فضانوردان که سرمایه‌های عظیمی برای جهان هستند را به خطر می‌اندازند.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار