رییس جمهوری در همایش تجاری ایران و قزاقستان مطرح کرد
رییس جمهوری در همایش تجاری ایران و قزاقستان مطرح کرد
به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری امروز سهشنبه، 18 شهریور در همایش تجاری ایران و قزاقستان اعلام کرد: اقتصاد ایران اینک در کانون توجه بینالمللی قرار گرفته است و با موفقیت ممتاز خود در ثبات و امنیت منطقه و با تکیه بر سرمایه انسانی و زیرساختهای گسترده، یکی از امیدبخشترین فضاهای سرمایه گذاری در دو دهه آینده را نوید میدهد.
دکتر روحانی در این همایش که نورسلطان نظربایف همتای قزاقستانی وی نیز حضور داشت، گفت: تمایل شرکتهای بزرگ بین المللی برای گشودن باب مراوده با شرکتهای ایرانی در حوزههای مختلف به خوبی موید این مطلب است.
رییس جمهوری اظهارداشت: تقویت همکاریها و تعامل با کشورهای منطقه از اولویتهای خاص دولت جمهوری اسلامی ایران است و در این راستا توسعه مناسبات دوستانه با قزاقستان جایگاه خاصی دارد.
دکتر روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان علاوه بر همکاریهای دوجانبه، ظرفیتهای قابل توجهی برای همکاری در قالب ساختارهای منطقهای از جمله اکو، سازمان همکاری اسلامی و سیکا دارند.
رییس جمهوری تصریح کرد: توسعه همکاری مشترک در این چارچوب علاوه بر مزیتهای اقتصادی و تجاری، میتواند در شرایطی که بیثباتی و ناامنی کل منطقه را تهدید میکند، موجب افزایش ضریب امنیتی برای تمامی کشورهای منطقه شود.
دکتر روحانی با اشاره به امکانات و فرصتهای بسیار گسترده دو کشور، افزود: بیتردید، اشتراکات عمیق جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان از لحاظ تاریخی، فرهنگی، جغرافیایی و اقتصادی به عنوان دو کشور دوست در این بخش از قاره کهن آسیا، سرمایه بزرگ ما برای ساختن آیندهای پربارتر است.
رییس جمهوری گفت: برنامههای توسعهای جمهوری اسلامی ایران در قالب افق ۱۴۰۴ در کنار برنامههای توسعهای جمهوری قزاقستان با نگاه بلندمدت ۲۰۵۰ نشان از عزم و اراده دو کشور برای پیشبرد اهداف عالیه مدون دارد.
دکتر روحانی افزود: توسعه سرمایه گذاری، اجرای طرحهای مشترک در حوزههای زیربنایی، عمرانی، خدمات فنی و مهندسی، صنعتی و معدنی، حمل و نقل، ترانزیت، سواپ نفت و گاز، مخابرات، گردشگری و سایر حوزهها میتواند به عنوان بخش مهمی از استراتژیهای توسعه دوجانبه مدنظر قرار گیرد.
رییس جمهوری گفت: هدف گذاری مسوولان دو کشور جهت نیل به مبادلات تجاری حداقل ۵ میلیارد دلاری بین دو طرف، واقع بینانه و قابل دستیابی است.
دکتر روحانی با اشاره به دعوت رییس جمهوری قزاقستان از وی برای شرکت در نمایشگاه اکسپو ۲۰۱۷ گفت: امروزه حفظ منابع طبیعی، انرژی برای نسل آینده، چالشهای زیست محیطی و بهرهمندی از انرژیهای نو، سبز و تجدید پذیر از مهمترین موضوعات پیش رو میباشد که در ایران نیز مورد توجه خاص است.
رییس جمهوری افزود: بنابراین زمینه همکاری مشترک در این بخش مهیا بوده و مطمئنا دو کشور با برنامه ریزی منسجم، ظرفیت قابل توجهی برای توسعه همکاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیرخواهند داشت.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره به شرایط مساعد ایران برای توسعه مناسبات اقتصادی با قزاقستان گفت: ایران با تکیه بر دانش بومی و متخصصان و دانشمندان داخلی، طی سالهای اخیر در زمینه دستیابی به فناوریهای نو در حوزه نانو و بیوتکنولوژی به پیشرفتهای قابل ملاحظهای دست یافته و کشور قزاقستان نیز در این زمینه از ظرفیتهای قابل توجهی برخوردار میباشد که میتوان با تبادل تجربیات و دانش فنی به رشد و توسعه دو کشور کمک نمود.
رییس جمهوری اظهارداشت: درحوزه صنعت حمل و نقل و ترانزیت، وجود کریدور شمال – جنوب و دسترسی به آبهای آزاد و همچنین زیرساختها و امکانات فراوان در بنادر و گمرکات و ارائه خدمات مطلوب به تجار و بازرگانان، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مسیری امن، کوتاه، ارزان در منطقه شاخص نموده است.
دکتر روحانی همچنین با اشاره به برگزاری موفق سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور که در هفته گذشته در تهران برگزار شد، گفت: نتایج این اجلاس نقشه راه جدیدی را برای توسعه همه جانبه فعالیتهای اقتصادی دو کشور در حوزههای گوناگون تبیین نموده است.
رییس جمهوری در پایان ابراز امیدواری کرد که تمامی دست اندرکاران، مسوولان، بازرگانان، فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع دو کشور با استراتژی و برنامه ریزی بلندمدت توام با همدلی و دوستی شرایط مناسبی را برای افزایش سطح مبادلات تجاری دوجانبه فراهم آورند.
دکتر روحانی گفت: وظیفه دولتها فراهم کردن بسترهای لازم، تامین امنیت اقتصادی و تسهیلات تجاری است و وظیفه بخش خصوصی، شناسایی فرصتهای اقتصادی و تحقق نفع متقابل در ابتکارها و همکاریهای مشترک است.
رییس جمهوری تصریح کرد: در این راستا تشکیل و تقویت شورای مشترک بازرگانی دو کشور، اطلاع رسانی از قابلیتها از طریق برگزاری نمایشگاهها و تبادل هیاتها ضروری است.
انتهای پیام/